Тази седмица в Италия приключи знаковия процес срещу десетки мафиоти

...
Тази седмица в Италия приключи знаковия процес срещу десетки мафиоти
Коментари Харесай

"Човекът, който се изправи срещу Коза Ностра" при Светослав Иванов в неделя


Тази седмица в Италия завърши знаковия развой против десетки мафиоти и техни сътрудници. Те бяха наказани за източване на средства от Европейския съюз на общо 660 години затвор. Прочитането на присъдите в залата в Месина лиши на съдиите повече от 48 часа.

2020 година След четири години скрито следствие повече от 1000 служители на реда нападат селата към планината Неброди в Сицилия. Задържани са 101 души. Сред тях хора с прякори като " Русия " и " Вито Корлеоне " по романа на Марио Пузо - " Кръстникът ".

Сред задържаните са високопоставени членове на сицилианската мафия, а Италия затаява мирис, с цел да чуе обвиняванията. Те потвърждават, че мафията от дълго време е насочила взор към европейските пари, предопределени за развиването на района.

Всичко това се дължи главно на един човек. Джузепе Анточи е шеф на естествен парк Неброди. Като подобен той стяга контрола по инспекция на компаниите, кандидатстващи за европейски финансиране, което непосредствено удря по схемите на мафията. Мерките на Анточи скоро влизат в националното законодателство.

„ Схемата е била изненадващо елементарна. Фиктивни компании, изнудване на притежатели да дадат земите си под аренда. На всеки 1000 хектара са получавали европейски средства в размер на 1 милион евро “, описа в " Тази заран " водещият на „ 120 минути “ Светослав Иванов.

През 2016 година против него е проведен атентат, трансформирайки го в най-високопоставената цел от властта от началото на 90-те, когато бяха убити прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино.

Очаквайте извънредното присъединяване на Джузепе Анточи в „ Роуминг “. В предаването ще видите още - от Сицилия в Перник! Една жена против бруталната експанзия. Закони " под домакински арест ".

Той е мохамеданин, само че възвръща християнски храмове. Един от будителите на годината - Турхут Исмаил.

Специален репортаж на Стоян Георгиев и Десислава Минчева-Раул – за една дребна българска скица и огромен европейски срам. Кристина Газиева пък ще ни опише историята на един друг кмет.

Разбира се, в края на тази динамична политическа седмица ще погледнем и към настоящите събития в българския парламент. Заедно с двама някогашни външни министри - Кристиан Вигенин и Екатерина Захариева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР