Тази седмица управляващите в Австрия направиха допълнителни отстъпки за облекчаване

...
Тази седмица управляващите в Австрия направиха допълнителни отстъпки за облекчаване
Коментари Харесай

Австрия с още една крачка към свободата

Тази седмица ръководещите в Австрия направиха спомагателни отстъпки за облекчение на ограничаващите ограничения поради ковид.  Хората ще може да се срещат с другар, да вървят на коафьор и да пазарят, написа австрийското издание „ ое24 “.
За живота на страната тези дни са от решаващо значение. Правителството би трябвало да реши освен за спомагателните облекчения на възбраната за излизане, само че и в Народното събрание би трябвало да се гласоподава нов закон по отношение на ковид.
Днес по здрач канцлерът Себастиан Курц ще организира поредна среща с спешния щаб по ковид. Най-важната точка е обвързвана с възможното удължение на ограничаващите ограничения в страната и след 30 април. Тъй като данните през почивните дни бяха постоянни - 14 дни след отварянето на магазините за строителни материали, ограничаващите ограничения би трябвало да приключат в края на седмицата. Предполага се, обаче, че ще остане условието за фамилни и други събирания.
Очаква се във вторник Себастиан Курц да разгласи публично края на рестриктивните мерки.
Същевременно на следващия ден Народното събрание би трябвало да гласоподава нов законопроект, обвързван с ковид. Той планува ограничавания за обществени прояви, само че и облекчения за създатели, уредници на събития и студенти. Очаква се в него да бъде написано по какъв начин би трябвало да се решат въпросите с хората в рискови групи на работното им място. От това излиза наяве, че чиновници от тази категория към този момент може да бъдат пуснати, в случай че не е допустимо да се работи от къщи или да се подхващат спомагателни ограничения за сигурност.
В 24:00 часа в четвъртък изтича срокът на ограничаващите ограничения в страната.
Заради ковид отпадат обичайните тържества за 1 май. Социалдемократическата партия на Австрия кани на виртуална историческа разходка из града.
Разрешени са тези типове спорт, които плануват спазването на отдалеченост – тенис, езда или голф. Фитнесите ще би трябвало да останат затворени до 18 май, както и отборните спортове.
В събота отварят всички магазини и фризьорски салони. Край на дългите коси! Шопингът в събота се чака да удари връх за цялата минала седмица. Разрешава се да бъдат отворени всички магазини, фризьорски и козметични салони. Но при строго съблюдаване на условието за носене на маска. Ресторантите ще би трябвало да почакат доникъде на май, а за хотелиерите този период е още по-дълъг.
Австрия избира да не вкарва спомагателни ограничавания, а да разчита на персоналната отговорност на своите жители. Тъй като няма увеличение на броя на инфектираните, ще бъде позволено събирането на хора, само че не повече от 10 души на едно място.
Ще бъде облекчена и възбраната за посещаване на домовете за възрастни хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР