Тази седмица управляващите отхвърлиха ветото на президента за мораториума върху

...
Тази седмица управляващите отхвърлиха ветото на президента за мораториума върху
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Нито един онкоболен няма да остане без лекарства

Тази седмица ръководещите отхвърлиха ветото на президента за мораториума върху медикаментите. Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев съобщи в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ", че това е била една доста добре експлоатирана от опозицията тематика. Изказванията от вида, че ръководещите са изгубили човешкото си лице, той не счита за верни. Главчев беше безапелационен, че няма да остане нито един онкоболен без медикаменти.

Според Димитър Главчев, министър председателят доста повече показва функционалността си на обединител на нацията, тъй като той се пробва да откри разговор с всички. Главчев изясни още, че в действителност става дума за един по-специален режим, който да управлява отпущането на медикаменти и въпросът е характерен. " Не би трябвало да се заиграва с тъгата на хората ", безапелационен беше той. Няма да остане нито един онкоболен без медикаменти, единствено ще се преглеждат по специфичен ред от лекари, тъй като това са редки заболявани, по които би трябвало да има изговаряне на специалисти.
 Димитър Главчев, народен представител от ГЕРБ: След като става дума за медикаменти най-вероятно има интервенция на фармацефтични компании. Логично е да има някаква връзка. Не е значимо това в тази ситуация. Още 400 милиона има за опазване на здравето, само че автоматизираното вложение на от ден на ден финансов запас в един бранш, който всички споделят, че не е към момента реформиран, тъй като не са удовлетворени нито лекари, нито пациенти, не постоянно води до един добър резултат.
Новата година ще стартира с избор на съмнение против държавното управление. Главчев сподели, че те към момента не знаят защо ще е този избор. Той напомни, че вотът е бил обявен преди два месеца. Той го дефинира като " хроника на една предизвестена гибел ", тъй като е явен какъв ще бъде резултатът.
Димитър Главчев, народен представител от ГЕРБ: Този избор особено мога да направя с Макрес аналогията - хроника на една предизвестена гибел, защото е явен резултата от вота какъв ще бъде. Чисто математически са 122 на 118 гласовете, тъй че ясно е. Но те и самите споделят,че вота не е належащо да докара до събаряне на държавното управление. Макар, че оня ден споделиха, че мислят, че ще докара. Което -н е знам къде ги виждат тези мечти.
Според Главчев, особеното в тази ситуация е по кое време се прави вотът на съмнение - тъкмо в навечерието на европредседателството. " Манастирът е стеснен към този момент за техните души и те си търсят интернационална изява ", разяснява Главчев.

" Забаламосват " ли ръководещите Валери Симеонов?
Димитър Главчев, народен представител от ГЕРБ: Мисля, че напълно съответно сподели министър председателят какво би трябвало да се направи и всички към този момент го знаят. Трябва да има смяна в проекта за Пирин и в концесионния контракт. Самият министър председател сподели, че е две ръце за втори кабинков въжен превоз.
По мнението на депутата в полза на туризма, без да се нарушава екологията, е да се направи втора кабинка. Той уточни и обстоятелството, че въпреки всичко лифтът е екологичен превоз, за разлика от колите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР