Тази седмица у нас се провежда десетото юбилейно издание на

...
Тази седмица у нас се провежда десетото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Започна десетото издание на Беглика Фест

Тази седмица у нас се организира десетото юбилейно издание на Беглика Фест - традиция, която годишно събира една общественост от съидейници, свободни хора, запалянковци и мечтатели, които търсят естетика с природата и среща с близки по дух хора. Това е най-старият екофест в България, който се организира от 2008-а до през днешния ден край язовир Голям Беглик. Тазгодишното издание се организира под надпис " Десет стъпки по пътя ". За публиката уредниците са подготвили сцена за музика и танци, цирк, спектакъл, кино, читателски клуб, обичайни и нови занаяти, духовни езотерични практики...

На импро джем сцената - Африкански танци с Мария Коса, групите Soulfia, Le Plush, The Womb, също диджеите Soulfull Blıss, Zero One, Quantum Space, Man O`Love...

На огромната сцена (нарича се " Каба сцена " ) от през днешния ден до неделя концерти ще изнесат 22 групи и реализатори.

Етно-вечерта е в действителност в петък (24 август) с присъединяване на Vataff project, Yambadon, Bedlam Club и Balkan Beat Project.

Vataff Project ще показват най-новия им план, който е комбинация от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно принадлежности от целия свят, съпроводени с концептуални визуализации.

Формацията е основана през 2001 година Още от този момент Vataff Project се отличава със своя личен характерен тон с детайли на психеделично техно, ембиънт и трип-хоп. Музиката им води до възторг и танци, въодушевени от ритуали от антични времена, само че и от сегашното и бъдещето.

В новата им продукция звукът на Vataff Project еволюира, намерил източници отвън сферата на матричните форми и облици.

Друг акцент в етно програмата на Беглика тази година е концертът на Balkan Beat Project . В музиката им се преплитат стилове от древността и съвремието, от разнообразни времена и пространства. В основата ѝ е невероятният, трансцедиращ тон на хенг-дръма. Ще чуете индийски ситар, цигулка, арменски кавал, каба гайда, овал и looper в търсене на нов музикален разговор без ограничавания.

В петък вечер очаквайте и присъединяване на групата за етно африканска музика Yambadon . Това е в действителност дръм-секстет с напълно инструментална музика за перкусии. Yambadon е първата българска група, отдадена на темп традициите на Западна Африка. Формацията стартира като отворен джембе кръг през 2008 година, когато няколко плодотворни български перкусионисти, стартират да преподават и споделят джембе ритми на група запалянковци. Yambadon свири пред разнообразни аудитории, в това число - клубни концерти, фестивали, семинари, благотворителни концерти и частни събития в България и чужбина. През годините бандата минава през редица прeвъплащения, само че сегашната групировка е водена от Деян Петров - добре прочут на българската сцена перкусионист, барабанист и възпитател. Групата е основана в София.

Още за Vataff Project, Balkan Beat и Yambadon слушайте тази сряда в предаването " Чуй света " от 20.00 ч. по Радио София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР