Тази седмица, точно на големия християнски празник Благовещение, трябваше да

...
Тази седмица, точно на големия християнски празник Благовещение, трябваше да
Коментари Харесай

Музика за всички от екипа на Европейския музикален фестивал

Тази седмица, навръх огромния християнски празник Благовещение, трябваше да стартира 20-ото издание на Европейския музикален фестивал, който бе отсрочен за есента. В дните на карантината, когато хората са призовани да не напущат домовете си, ние, екипът на " Кантус фирмус ", с цел да поддържаме жива връзката с вас - нашата аудитория, започваме лъчение на записи от предходни издания на форума, както и на други наши концерти, оповестяват уредниците на фестивала.

Под мотото " Музика за всички " във фейсбук ще може да забележим осъществявания от предходни издания на именити български и водещи международни музиканти, които са били солисти на Оркестъра на Класик ФМ радио, концертите от цикъла " Людмил Ангелов свири Шопен " 2009-2010 и други събития, проведени от " Кантус фирмус ", научи ДУМА от Ирена Данкова.

Вече са известни новите дати за множеството концерти от програмата на ЕМФ 2020. Форумът трябваше да бъде открит през днешния ден, 25 март, в зала " България " с концерта " Людмил Ангелов свири Шопен " (новата дата е 30 юни). На 24 ноември ще се състои вторият концерт от поредицата. Залата и началният им час се резервират, а всички билети важат без презаверка.

Концертът на популярния израелски цигулков виртуоз Шломо Минц е отсрочен за есента. На 11 октомври музикантът ще гостува у нас като солист и диригент на Софийската филхармония. Ден по-късно - на 12 октомври, Минц ще води майсторски клас с млади цигулари от НМА " Проф. П. Владигеров " (трябваше да се състои на 19 март).

Мултимедийният концерт " Кино и класика " с Оркестъра на Класик ФМ радио и диригент Максим Ешкенази ще бъде на 20 октомври вместо на 8 април. Билетите важат без легализация.

В развой на договаряне са гостуванията на мултинационалния отбор " Barcelona Gipsy balKan Orchestra " от Испания, очакван за 9 април, и на феноменалния фадо реализатор от Португалия Рикардо Рибейро, с оповестена дата 12 май. За оперната режисура " Тайният брак " и детския концерт " Моцарт и Бетовен " се търсят нови дати. Събитието за необятна аудитория " Европа танцува " и церемонията " Златно перо ", планувани за 20 май, евентуално ще се състоят сред 17 и 22 септември.

На този стадий концертът " Усмивката на Чарли Чаплин " със Софийската филхармония и солист Филип Квинт остава на 27 май. Организаторите имат подготвеност да го изместят, ако ограничаващите ограничения не са отпаднали до тогава.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР