Тази седмица Темата на NOVA ще покаже един различен свят

...
Тази седмица Темата на NOVA ще покаже един различен свят
Коментари Харесай

„Различен свят“ в Темата на NOVA

Тази седмица „ Темата на NOVA ” ще покаже един друг свят – този на общественото предприемачество, в който обществени проблеми могат да бъдат решавани с инструментите на бизнеса. Свят без съмнения и нарцисизъм, в който никой не се опасява да подаде ръка на другия. Репортерът Лора Инджова и операторът Росен Илиев демонстрират вдъхновяващите истории на хора, за които общественото предприемачество е знакът на смяната на доста ориси.

Животът на фамилията на Силвена и Красимир се трансформира радикално откакто дребната им щерка Микаела се ражда със синдром на Даун . Родителите вземат решение през персоналната си борба за Микаела да трансформират стандартите на обществото. Със основаването на фондация „ Живот със Синдром на Даун “, те се трансформират в обществени бизнесмени, които реализират смяна освен на думи.

Други, които излизат от личния си комфорт и основават резистентен бизнес модел с единствената цел да вършат положително, са Мая и Стояна , които през 2014 година основават Социалната чайна във Варна. Тя се оказва първата работа за младежи, напуснали обществена институция. Място, на което получават помощ в построяването на темперамент и умения, които са универсални за всяко работно място.

Гледайте „ Различен свят “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 16 юни, незабавно след централната емисия Новини по NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР