Тази седмица Take-Two сподели отчета си от третото фискално тримесечие,

...
Тази седмица Take-Two сподели отчета си от третото фискално тримесечие,
Коментари Харесай

Продажбите на Red Dead Redemption 2 надвишиха очакванията на Take-Two

Тази седмица Take-Two показа доклада си от третото фискално тримесечие, което завърши на 31-ви декември. Изглежда акциите на компанията са се повишили неведнъж заради триумфа на известната игра Red Dead Redemption 2 . Играта надвиши всички упования – продажбите ѝ до нова година доближиха 23 милиона копия в световен мащаб. Така чистите доходи на компанията са се повишили повече от два пъти, от $480 милиона в края на 2017-та година до цели 1,25 милиарда $ в този момент.

Други игри, издавани (или разпространявани) от Take-Two, са NBA 2K18 и 2K19, Sid Meier’s Civilization VI, Grand Theft Auto V и Online и други. Според доклада, огромна част от приходите (около 24 процента) се дължат на виртуални валути, в допълнение наличие и микротранзакции точно в тези игри. Голям растеж е видян в закупуването на виртуални копия на игри, като цели 48 % от приходите са с помощта на тях.

От друга страна, от Take-Two означиха NBA 2K19 като третата им най-продавана игра за 2018-та година, надхвърляйки триумфа на предходната 2К18. Civilization VI на Nintendo Switch също се е продавала повече, в сравнение с се е очаквало

Директорът на компанията Щраус Зелник разяснява: „Нашият извънреден триумф се дължи основно на забележителния дебют на Red Dead Redemption 2 дружно с добриte резултати от NBA 2K19. Заедно с това клиентите останаха очаровани от нашите предложения, като повторните покупки са се покачили с 31% – нов рекорд„.

За новата година Take-Two възнамерява да създава нови технологии, които да подобрят прекарванията на потребителите, както и да разшири пазара си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР