Тази седмица ще бъде пуснато движението на леки коли по

...
Тази седмица ще бъде пуснато движението на леки коли по
Коментари Харесай

До дни пускат движението на леки коли по авариралия пост край Червен бряг

Тази седмица ще бъде пуснато придвижването на леки коли по авариралия мост при село Горник, поради който в община Червен бряг бе оповестено отчасти бедствено състояние. До тогава остава ограничаването по мостовото оборудване да минават единствено пешеходци. Това заяви за Actualno.com кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов.
От 24 октомври община Червен бряг е в отчасти бедствено състояние, откакто пропадналият мост прекъсна връзката със селата Горник, Сухаче, Лепица, Чомаковци, Глава и град Койнаре. В тези селища живеят общо към 7 000 души. Налага се да се употребяват обходни направления, които са дълги и бавят пътуващите. Учениците и учителите се извозват с рейсове до единия завършек на оборудването, минават по него пешком, а в другия край ги чакат рейсове, които ги транспортират до учебните заведения. Сериозни усложнения имат и хората, които работят в прилежащи селища.
" Повечето от участниците в техническата комисия, в която обсъдихме казуса с авариралия мост, бяха съгласни, че може да се пусне придвижването на леки и лекотоварни коли до 3 тона по него. Друг е въпросът кои ще се подпишем – едно е да правиш коментар, друго е да даваш мнение, а трето е да се подпишеш под подобен документ. Ще има ограничавания за прекосяването на коли – опитваме се да ги създадем такива, че и без непрекъснато наличие на КАТ и на полиция водачите да не могат да вършат нарушавания. Видеонаблюдението на това място към този момент работи – сигналът от камерите отива и при дежурния в Общината, и в дежурната на Районното полицейско ръководство. Когато придвижването бъде пуснато, частичното бедствено състояние в общината ще бъде анулирано ", разясни инж. Вълов.
Той добави, че съответната сума, нужна за дейностите, свързани с ремонта на мостовото оборудване, ще стане ясна до ден-два. По предварителни калкулации тя ще е до 500 000 лева и ще бъде поискана от Комисията по бедствия и повреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР