Тази седмица по традиция Българското национално радио посрещна голяма група

...
Тази седмица по традиция Българското национално радио посрещна голяма група
Коментари Харесай

Радио е само музика, която не се гледа, а се слуша

Тази седмица по традиция Българското национално радио посрещна огромна група дребни деца на генералната подготовка преди концерта на Симфоничния оркестър . Гостите на музикалната просветителна стратегия – от първи до пети клас на столично частно учебно заведение, влязоха с огромен интерес за първи път в Радиото.

Стараем се да водим децата на доста разнообразни места. Гледали сме балетно зрелище в Операта. Много постоянно вървим на спектакъл. Обичаме да вървим на концерти. За нас е значимо да възпитаме тези деца в един дух на общностен живот, защото това ни липсва като общество! Основната ни задача е да накараме тези деца да живеят дружно едни с други, изразявайки себе си по друг метод в другите изкуства, в другите националности в една мултикултурна и мултиетническа обстановка, показа госпожа Лилия Стоилова , начален преподавател в трети клас.

Минута след нашия диалог вратите на Първо студио се разтвориха и ни поканиха на подготовката на Симфоничния оркестър – на Празничната оратория за солисти, разбъркан хор и оркестър „ Коледа ” от Димитър Ненов. Децата имаха опция да се срещнат с диригента Марк Кадин и с примадоната на Софийската опера  Габриела Георгиева , да научат от нея какви типове женски гласове има и да получат скъпи рекомендации. Чуйте в звуковия файл.

Малчуганите с любознание разглеждаха музикалните принадлежности в оркестъра и слушаха музиката на Димитър Ненов. А когато репетицията-образователен концерт свърши и те заизлизаха удовлетворени от първо студио на Радиото, ги попитах какво най-вече им е харесало и дали знаят какво е „ радио “.

Харесваше ми мелодията и по какъв начин пееха… На мен ми беше доста забавен контрабасът… Радио е единствено музика, която не се гледа, а се слуша, споделиха деца от Начално прогресивно учебно заведение 1 в София.

Следващият концерт от детската музикална просветителна стратегия на БНР със заглавие " Зимни фантазии " ще бъде на 25-и януари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР