Тази седмица петдневно обучение преминаха екипи от центровете за спешна

...
Тази седмица петдневно обучение преминаха екипи от центровете за спешна
Коментари Харесай

322-ма служители от Спешна помощ преминаха обучения по проекта ПУЛСС

Тази седмица петдневно образование минаха екипи от центровете за незабавна здравна помощ в София, Хасково, Кърджали, Бургас, Стара Загора, Добрич, Ямбол и Смолян. To се осъществя по линия на план BG05M9OP001-3.007-0001 „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения " (ПУЛСС).

Обученията по ПУЛСС водят потвърдени български лекари с разнообразни медицински специалности и богат професионален опит. До през днешния ден, 13 декември, в границите на плана са подготвени 322-ма души от работещите в системата на незабавна помощ. Графиците са направени по този начин, че до м. май 2021 година всички близо 7000 чиновници да преминат образования, включително и новопостъпилите.

Предвидени са теоретична и практическа част, като всяка група е ангажирана в границите на 5 дни в Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ. За задачите на курсовете разполагаем са 28 високотехнологични манекени, като и 43 симулатора, закупени в осъществяване на плана ПУЛСС - осъществен в границите на предходния програмен интервал.

Припомняме, че за реализатор на образованието, след извършена процедура по реда на Закон за обществените поръчки, беше определена Университетска болница „ Пирогов ".

Министерството на здравеопазването извършва план BG05M9OP001-3.007-0001 „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения " в качеството си на съответен бенефициент по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси " 2014 - 2020. Основна цел на плана е възстановяване качеството на предоставяната незабавна здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал. Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лева, които са 100 % безплатна финансова помощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР