Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в

...
Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в
Коментари Харесай

Уволниха лекаря на годината в Югозапада, хората излизат на протест

Тази седмица отличеният за най-хубав доктор за 2018 година в Югозапада доктор Георги Алексиев беше освободен от работа в болничното заведение в Сандански.

Само за два дни той събра поддръжката на десетки сътрудници и пациенти във " Facebook ", а през днешния ден в Сандански е плануван и митинг против решението доктор Алексиев да бъде уволнен.

Основният претекст за недоволството на жителите е, че Алексиев е добър експерт, избавил доста животи, и е належащо – в полза на хората, той да продължи да практикува.

" Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме подари с втори живот, за което аз съм доста признателен. Тук сме да го подкрепим за това, че той сътвори един прелестен екип за тези години, в които работи тук – в хирургичното поделение на град Сандански. Другото, което желая да кажа е, че не може да се постъпва по този начин с един подобен експерт – доктор на годината за 2018 година Сигурно няма друга страна, в която един подобен доктор може да бъде уволнен ", сподели Илия Апостолов, който е измежду протестиращите.

Управителят на болничното заведение в Сандански доктор Томов освободил Алексиев поради " сложния му темперамент и неприятно отношение към пациенти ". Според самия Алексиев обаче сходен претекст не може да бъде съображение за уволняване.

" Аз го попитах дали това е обвързвано с професионалните ми отговорности, той ми сподели на мен, а по-късно и в общинския съвет, че като експерт към мен няма никакви искания, даже си е поверил самичък живота два пъти в ръцете ми. Майка му също съм оперирал, тъй че като експерт той няма забележки. Това, че съм по-груб в изразите, карам се с личния състав – аз, когато съм го правил това нещо, отново е било в естеството на работата, тъй като хирургията е взимане на решения. За да вземеш едно решение – човек да живее или не, би трябвало да си самоуверен. В тези моменти човек може малко да изпуска и нервите си. Но това не може да бъде съображение да се освободи потвърдил се експерт, без значение дали става дума за мен. В естествена европейска страна това не би се случило в никакъв случай ", възрази Алексиев.

Протестът против уволнението му е плануван за 11 ч. през днешния ден.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР