Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в

...
Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в
Коментари Харесай

Уволниха лекаря на годината в Югозапада, в Сандански излизат на протест

Тази седмица отличеният за най-хубав доктор за 2018 година в Югозапада доктор Георги Алексиев беше освободен от работа в болничното заведение в Сандански.

Само за два дни той събра поддръжката на десетки сътрудници и пациенти във „ Фейсбук”, а през днешния ден в Сандански е плануван и митинг против решението доктор Алексиев да бъде уволнен.
В България най-престижна е лекарската специалност Най-непривлекателни за младите са специалностите шлосер и локомотивен ватман
Основният претекст за недоволството на жителите е, че Алексиев е добър експерт, избавил доста животи, и е належащо – в полза на хората, той да продължи да практикува.

„ Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме подари с втори живот, за което аз съм доста признателен. Тук сме да го подкрепим за това, че той сътвори един прелестен екип за тези години, в които работи тук – в хирургичното поделение на град Сандански. Другото, което желая да кажа е, че не може да се постъпва по този начин с един подобен експерт – доктор на годината за 2018 година Сигурно няма друга страна, в която един подобен доктор може да бъде уволнен”, сподели Илия Апостолов, който е измежду протестиращите.

Управителят на болничното заведение в Сандански доктор Томов освободил Алексиев поради „ сложния му темперамент и неприятно отношение към пациенти”. Според самия Алексиев обаче сходен претекст не може да бъде съображение за уволняване.
Учредяват стипендия на името на трагично починалия доктор Марио Шкодров Младият доктор желал да чества рождения си ден на хижа „ Амбарица ”
„ Аз го попитах дали това е обвързвано с професионалните ми отговорности, той ми сподели на мен, а по-късно и в общинския съвет, че като експерт към мен няма никакви искания, даже си е поверил самичък живота два пъти в ръцете ми. Майка му също съм оперирал, тъй че като експерт той няма забележки. Това, че съм по-груб в изразите, карам се с личния състав – аз, когато съм го правил това нещо, отново е било в естеството на работата, тъй като хирургията е взимане на решения. За да вземеш едно решение – човек да живее или не, би трябвало да си самоуверен. В тези моменти човек може малко да изпуска и нервите си. Но това не може да бъде съображение да се освободи потвърдил се експерт, без значение дали става дума за мен. В естествена европейска страна това не би се случило никога”, възрази Алексиев.

Протестът против уволнението му е плануван за 11 ч. през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР