Тази седмица отбеляза края на най-драматичната фаза от делото за

...
Тази седмица отбеляза края на най-драматичната фаза от делото за
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Правните експерти виждат трудна битка в делото за измама

Тази седмица означи края на най-драматичната фаза от делото за бизнес измами на Доналд Тръмп в Ню Йорк, което видя високо- профилирани членове на фамилията му пътуват до Долен Манхатън един по един, с цел да отговорят на изпитателни въпроси от прокурорите.

В понеделник защитният екип на господин Тръмп ще стартира да показва своята страна, призовавайки най-големия наследник на някогашния президент назад на скамейката като техен първи очевидец. Но правни анализатори споделиха пред BBC, че след две пагубни седмици на свидетелски показания от членове на семейство Тръмп, спасяването на техния случай в този момент ще бъде херкулесова задача.

„ Това беше злополука от правна позиция “, сподели Неама Рахмани, някогашен федерален прокурор и президент на West Coast Trial Lawyers.

Той има вяра, че господин Тръмп „ ще загуби това дело, и то неприятно “.

В най-лошия сюжет за господин Тръмп, арбитър Артър Енгорон може да забрани на него и на другите му подсъдими да вършат бизнес в Ню Йорк и да наложи санкции от най-малко $250 милиона (£204 милиона) в неустойки.

Може би най-вредното от всички показания пристигна от самия господин Тръмп. Когато застана на позиция в понеделник, той назова основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс " политически хак ", разгласи случая за " срам " и персонално атакува арбитър Енгорон.

На няколко места арбитър Енгорон изиска от юристите на господин Тръмп да овладеят държанието му и да отговорят на заложените му въпроси. Ако не го създадат, съдията даде обещание да „ извлече всеки негативен извод, който мога “.

„ Ако Доналд Тръмп беше някой различен, с изключение на лице с отбрана на Тайните служби, той щеше да бъде вкаран в пандиза за пренебрежение към съда “, сподели Мичъл Епнър, юрист, който се занимава с търговски разногласия.

Когато отговори непосредствено на въпросите на прокурорите, господин Тръмп може би нанесе още повече вреди на идеята си.

В основата на делото на основния прокурор са документи, известни като доклади за финансово положение, балансите, които организацията Тръмп е употребила, с цел да показва цената на своите парцели и Нетната стойност на господин Тръмп, с цел да могат да получат заеми и застрахователни ставки.

Офисът на основния прокурор твърди, че тези документи са били лъжливо раздути, с цел да се получат покупко-продажби, които те не са могли да получат въз основа на техните същински финансови данни.

Съдията към този момент беше постановил, че тези документи са подправени. Сега той претегля дали е имало желание за машинация, дали обвинените са го създали за персонална полза и други обвинявания. Съдията също по този начин ще дефинира дали да наложи санкции и в случай че да, какъв брой тежки.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР