Тази седмица организаторите на Международния фестивал за късометражно кино В

...
Тази седмица организаторите на Международния фестивал за късометражно кино В
Коментари Харесай

Международният фестивал за късометражно кино “В ДВОРЕЦА” с официално участие в Кан 2019

Тази седмица уредниците на Международния фестивал за късометражно кино " В ДВОРЕЦА " са още веднъж на френска земя, само че този път като участник в тазгодишното издание на един от най-престижните кинофоруми в света - фестивалът в Кан. Там в границите на една седмица Цанко Василев и Лилия Кучева показват късофилмовата ни промишленост. Една от главните им задания е и да анонсират идното 16-то издание на " В ДВОРЕЦА ", което от тази година се провежда в град Бургас. Новият фестивален интервал е последната седмица на септември, а тази година съответно от 21 - 29.09.2019 година

За първи път програмата ще бъде структурирана и осъществена в безспорната си целокупност в границите на един град, в границите на една фестивална седмица.

Прожекциите на всички конкурсни стратегии - за деца, студенти и експерти, ще забележим в Държавна Опера Бургас. Залите на Културен център „ Морско казино " приютяват Филмър Фордж: професионални срещи на късофилмовата промишленост. Програмата съставлява професионална платформа, която свързва участниците с представители на международната промишленост от разнообразни браншове - дистрибутори, продуценти, програматори, фестивални шефове, институции, фондове и други Филмър Фордж включва интензивна просветителна стратегия, пазар на филмовата промишленост и питчинг сесия за подкрепяне производството на нови късофилмови планове.

Академията за кино изкуства и науки в Съединени американски щати, връчваща премиите Оскар, и Европейската кино академия, отличаваща с премиите за най-хубавите европейски филми, са единствено част от институтите, чиято стратегия от залез до изгрев фестивалът показва на Открита сцена " Охлюва ".

В рамките на фестивалната седмица „ В ДВОРЕЦА " построява интернационалния си пресцентър в Морски център „ Магазия 1 ", а о-в „ Св. Анастасия " приютява в двудневно затворено събитие изнесени национална и интернационална питчинг сесии за подкрепяне производството на нови късофилмови планове и професионални срещи с промишлеността.

Международният фестивал за късометражно кино „ В ДВОРЕЦА " е изключително значимо културно събитие, с най-голямото европейско измерение, и неговият бюджет се образува от локални, национални и интернационалните стратегии и партньорства. В идващите дни от присъединяване на фестивалния екип в Кан предстоят низ от уговорени следващи срещи за завършване на договарянията за допълващо европейско финансиране.

Повече информация за резултатите от присъединяване на Международния фестивал за късометражно кино „ В ДВОРЕЦА " в Кан очаквайте скоро, когато уредниците ще разкрият детайлности какво да чакаме в гр. Бургас от 21 до 29 септември тази година.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР