Тази седмица Nvidia Corp. разкри три свои нови решения, представящи

...
Тази седмица Nvidia Corp. разкри три свои нови решения, представящи
Коментари Харесай

Nvidia ще предлага достъп до суперкомпютър от облака на Microsoft

Тази седмица Nvidia Corp. разкри три свои нови решения, представящи иновация в региона на суперкомпютрите, целящи разширение на опциите им за обработка на AI натоварвания в доста от дейта центровете по света през днешния ден.

Става дума за Arm-базирана препоръка за сървърна архитектура, достъп до суперкомпютър от средата на Microsoft Azure и софтуерния пакет Magnum IO, предопределен за дейта откривателите и изкуствения разсъдък. По този метод графичното звено на Nvidia продължава да работи в посока на доставянето на решения за развиване на изкуствения разсъдък и обвързваните с него калкулации, откакто се удостоверява, че високо паралелната компютъризация, която компанията употребява за графичните и гейминг решенията, които доставя са идеални за обработка на натоварванията, свързани с машинното образование.

Лично изпълнителният шеф на Nvidia Дженсен Хуанг участва на конференцията, отдадена на развиването на суперкомпютрите SC19, където и показа упоменатата примерна сървърна архитектура. Тя ще разреши на суперкомпютърните центрове, операторите на хиперскални облачни инстанции и организациите да комбинират софтуерно-базираните графични компютърни чипове CUDA на Nvidia с най-модерните Arm сървърни платформи.

„ В момента сме очевидци на подем на високоизчислителната компютъризация. Пробивите в региона на изкуствения разсъдък и машинното образование начертават отначало научните способи и спомагат за появяването на нови архитектури “, споделя по времето на конференцията Хуанг. „ Внасянето на графичните процесори към платформата на Arm открива вратите за новатори да основават системи, подпомагащи развиването на нови приложения от хиперскалния облак към екзаскалната компютъризация и оттатък “. За да сътвори референтната си платформа, Nvidia сплотява сили, както с Arm, по този начин и с екосистемата от сътрудниците на компанията, измежду които и Ampere Computing, Fujitsu Ltd. и Marvell Technology Group. В работата вземат участие също по този начин и Cray Inc., поделение на HPE Enterprise, както и самите HPE.

Анонсирана беше също по този начин и обществената досегаемост на облачната преоразмерена NDv2 облачна инстанция на Microsoft Azure, която употребява 800 графични чипа Nvidia Tensor Core, свързани между тях в единична бекенд архитектура от вида Mellanox InfiniBand. По думите на компанията, това ще помогне на ползващите я, за пръв път, да наемат цялостен AI суперкомпютър непосредствено от десктопа по всяко едно време. „ До този миг, достъпът до високоскоростни калкулации, ориентирани към изкуствения разсъдък беше резервирано за най-големите бизнеси и организации по света. Новото предложение на Microsoft демократизира изкуствения разсъдък, като дава необятен достъп до нужен инструмент, който е необходим за разрешаването на някои от най-големите провокации през днешния ден “, съобщи Йън Бък, вицепрезидент в Nvidia.

The news comes the same day as Amazon Web Service shared plans to launch some of its most powerful cloud EC2 instances ever powered by AMD’s EPYC Rome processors, and a day after Intel revealed its Pone Vecchio GPU for datacenters.

Новината за общото предложение на Nvidia и Microsoft идва на фона на обявеното неотдавна от AWS стартиране на една от най-мащабните си EC2 инстанции, подкрепени от EPYC Rome процесорите на AMD и скоро, откакто Intel разкриха графичните си процесори за дейта центровете по света Pone Vecchio.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР