Тази седмица, на 19-годишна възраст почина сибирската тигрица Шели, която

...
Тази седмица, на 19-годишна възраст почина сибирската тигрица Шели, която
Коментари Харесай

В столичния зоопарк скърбят - умря сибирската тигрица Шели

Тази седмица, на 19-годишна възраст умря сибирската тигрица Шели, която от 18 години населява столичния зоопарк.



Шели е родена в Чехия. Зоологическа градина – София, става неин дом през 2006 година, когато е на 9-месечна възраст. Между тигърчето и неговите гледачи, които са неразделно до него, бързо се построява мощна прочувствена връзка.

С благия си и палав манталитет, просветеност и хубост, Шели бързо става всеобща фаворитка, както на екипа на зоопарка, по този начин и на посетителите. Като сибирски тигър, неприятното или студено време не я плашеха, а в противен случай.

Тя можеше да бъде следена от посетителите в обширното си външно заграждение и в дъжд, и в сняг, споделят от зоопарка.



През месец януари тази година на Шели са направени ехография и проучвания, които демонстрираха, че са на разположение бъбречни проблеми. Веднага беше подхванато лекуване, прецизират от зоопарка. Въпреки предписаните лекарства, напредналата възраст оказа въздействие. Състоянието на животното последните дни се утежни и Шели ни напусна. Силната връзка сред нея и гледачът ѝ Мария Тереза, остана до дъно, споделят от Столичния зоокът.



" Шели беше дипломат на своя тип в зоопарка. Нейните диви събратя са застрашени от изгубване. През последните 100 години, популацията на дивите тигри е намаляла с към 90%. Основна причина по тази причина е бракониерството. Винаги ще те обичаме, блага Шели! ", тъжат хората, които се грижиха за тигрицата.





Снимки: Юлиян Попов, Катерина Зарева - Симеонова, Натали Харалампиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР