Тази седмица мъжкият национален отбор по волейбол на България ще

...
Тази седмица мъжкият национален отбор по волейбол на България ще
Коментари Харесай

Николай Желязков: На този отбор му трябва време, за да се изгради

Тази седмица мъжкият народен тим по волейбол на България ще бъде хазаин на третия шампионат в Лига на нациите. В София ще дойдат отборите на Иран, Бразилия, Австралия и Съединени американски щати.

Натоварена седмица и класни противници чакат българския отбор в „ Арена Армеец “. След първите четири мача от Лигата на нациите „ трикольорите “ се намират на предпоследното 15-о място с актив от две точки.

„ Искрено се надявам да напълним залата. Очакванията са да създадем първи победи в шампионата. Имаме противници, които считам, че можем да победим. Има и отбори като Съединени американски щати и Бразилия, които са може би най-хубавите в света, с които ще премерим също сили. Но считам, че против Иран и Австралия имаме своите шансове да спечелим “, показа селекционерът Николай Желязков за Българска национална телевизия.

Капитанът на отбора Цветан Соколов пропуща мачовете в шампионата.

„ Отборът сподели извънредно огромно предпочитание за триумф в Канада. Два тайбрека изиграхме, за жалост не успяхме да ги спечелим. Отдавам това на голямото предпочитание и на младостта. На този тим ще му би трябвало време, с цел да може да се построи и да печели против най-хубавите. Надявам се в София да създадем първи победи “, показа още треньорът на волейболистите ни.

Първият мач на България е против Иран на следващия ден, 21 юни.

Автор: Тереза Мутафчиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР