Тази седмица лекари се оплакаха от лошите условия за работа

...
Тази седмица лекари се оплакаха от лошите условия за работа
Коментари Харесай

Започва наложителен ремонт на МБАЛ Александровска

Тази седмица лекари се оплакаха от неприятните условия за работа в болничното заведение. За това и изискванията, в които се лекуват пациентите на лечебното заведение приказва доцент Димитър Буланов, заместник-директор по лечебната активност на УМБАЛ " Александровска ", в директно включване за " Сутрешния блок ".

Построена преди 140 година, УМБАЛ " Александровска " се състои от 24 здания. В Клиниката по хематология единствено преди няколко дни мазилката от тавана се е пропукала и паднала върху част от пациентите.
Доц. Димитър Буланов, заместник-директор по лечебната активност на УМБАЛ " Александровска ": Сградата се нуждае от повсеместен ремонт не от в този момент, а от доста години. Това, което можем да кажем, ползвайки като мотив това нещастие, което се случи в клиниката по хематология, е, че изискванията, при които работят лекарите и при които се лекуват пациентите, не са тези, които биха желали нито едните, нито другите. Но паралелно с това би трябвало да кажем, че диагностично-лечебният развой не е преустановяван.
За да бъде реновирана напълно постройката, актуалното управление на болничното заведение от своето стъпване в служба през 2013 година, годишно е представяло пред принципала планове за реновиране на 24-те здания, включени в МБАЛ " Александровска ".
Доц. Димитър Буланов: Конкретно за тази постройка програмата обгръща сума от към 8,5-9 млн. лв., само че мисля, че без възобновяване на 100% на фасадата, която съставлява неповторима архитектурна полезност за София.
За първи път екипът на Министерството на здравеопазването посети на място болничното заведение и видя с очите си изискванията, при които се лекуват пациентите и работят лекарите. В резултат на това първият транш от 800 000 лв. по тази стратегия към този момент е реалност, като с 300 000 лв. ще се стартира ремонта на Клиниката по хематология, с останалите на Клиниката по алергология.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР