Тази седмица Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните

...
Тази седмица Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните
Коментари Харесай

Агенцията за малките и средни предприятия срещна българския бизнес с колегите му от Турция и Беларус

Тази седмица Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия провежда два форума, на които събра представители на българския, както и на бизнеса в Турция и Беларус.

Събитията минаха под голям интерес, като на Българо – Турски Бизнес Форум се записаха над 500 участника.

„ За мен е извънредно наслаждение и привилегия като изпълнителен шеф на българската организацията за поощряване на дребните и междинните предприятия към Министъра на стопанската система да открия този огромен Българо-турски бизнес конгрес. Турция е един от обичайните водещи търговско-икономически сътрудници на България. Въпреки това убеден съм, опциите за разширение и нашарване на двустранните настоятелен връзки са извънредно огромни. Ние от ИАНМСП с подготвеност ще подкрепим българските предприятия при търсенето на нови форми и области на взаимоотношение, като насочим напъните си към по-нататъшна диверсификация на двустранно обменяните артикули и услуги, както и към по-динамичното основаване на смесени предприятия за взаимно излизане на трети пазари. Тази претъпкана зала с над 500 участника е удостоверение за изключителния заряд, който носят деловите среди от България и Турция и за огромния към момента необработен капацитет в развиването на търговско-икономическите връзки сред бизнеса от нашите две страни. „ – съобщи изпълнителният шеф на ИАНМСП, доктор Бойко Таков в откриващата си тирада.

Това е вторият за годината бизнес конгрес, който ИАНМСП провежда в партньорство със Съвета за външноикономически връзки – ДЕЙК, а задачата е представителите на бизнеса и на двете страни да обменят контакти и опит в другите браншове на стопанската система.

Над 150 компании и организации от Турция, и съвсем 300 представители на бизнеса от България, се записаха за присъединяване в събитието. Участниците имаха опцията да срещнат своите евентуални сътрудници в областта на строителството, селското стопанство, земеделието, хранително-вкусовата индустрия, опазването на здравето, логистиката, машиностроенето, текстила, туризма, осведомителните и информационни технологии и др.

Ръководството на ИАНМСП изрази увереността си, че българските бизнес сътрудници от Турция правят оценка отличните условия за вложение и за развиване на разнообразни бизнес модели, предоставяни от индустриалните зони към Българската Национална компания „ Индустриални зони “, както и от Тракия Икономическа зона, които бяха също показани по време на Форума, който в продължение мина в двустранни срещи B2B.

Участие в огромното събитие взеха президентът на ДЕЙК Турция господин Наил Олпак, ръководителят на Българо-турския бизнес съвет към ДЕЙК, президентът на Българо-турската търговско-индустриална камара господин Едис Емре, изпълнителният шеф на БАИ господин Стамен Янев, представител на НКИЗ и други.

 245014

Второто събитие - Българо – Беларуски бизнес конгрес стартира с сключване на Протокол сред Българо-Беларуска Междуправителствена комисия за комерсиално – икономическо и научно – техническо съдействие.

Протоколът бе подписан от заместник-министъра на стопанската система на България,Александър Манолев и заместник-министъра на външните работи на Беларус Олег Кравченко. Документът наблюдава българо-беларуските връзки в областта на стопанската система, капацитета и основата за тяхното развиване в бъдеще.

Двамата заместител – министри насочиха приветствени слова към гостите и представителите на бизнеса, а събитието бе публично намерено от заместител – министър Манолев. Приветствие към присъстващите насочи и изпълнителният шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия доктор Бойко Таков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР