Тази седмица интернет бе залян от клипчета на роботи, които

...
Тази седмица интернет бе залян от клипчета на роботи, които
Коментари Харесай

Роботите, които стреснаха интернет

Тази седмица интернет бе залян от клипчета на роботи, които провокираха реакции на ужас и боязън у доста хора.

Компанията Boston Dynamics е известна с това, че работи по няколко модела на роботи, които имат близки до човешките опорно двигателни качества, и са едни от най-напредничавите модели в промишлеността за момента.

Тази седмица Boston Dynamics разгласява видео, в което два робота, напомнящи четириноги домашни любимци, работят дружно с невероятна лекост, с цел да си отворят врата.



Видеото провокира най-вече отрицателни реакции, като някои хора разясниха в Twitter, че това е още едно удостоверение за неизбежното бъдеще, в което машините ще ръководят човешкия тип.

Стряскащото в тази ситуация е това, че роботът се движи и маневрира с невероятна лекост и точност, като съумява да пази баланс и напълно координирано да задържи вратата отворена за себеподобна машина.

Следващата стъпка за компанията е създаването на технология и изкуствен интелект, които биха разрешили на машините да локализират и стигат до предмети, които на пръв взор са мъчно налични.

В края на предходната година Boston Dynamics разгласява и друго видео, в което техен първообраз демонстрира удивителен баланс при ходене и прави безупречно задно салто. Докато човек гледа двете видеа, несъмнено не е мъчно да разбере от кое място произлизат най-вече отрицателните реакции в мрежата.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР