Тази седмица името на една българска банка - Инвестбанк, се

...
Тази седмица името на една българска банка - Инвестбанк, се
Коментари Харесай

След Венецуелската афера, името на Инвестбанк се появи и в историята на Вълка от София

Тази седмица името на една българска банка - " Инвестбанк ", се появи в новините и то освен в България. А повода е огромната тематика за ръководството във Венецуела.
След като основният прокурор Сотир Цацаров заяви публично, че има блокирани сметки в България поради преводи на пари от Венецуелската държавна петролна компания, само че не сподели коя е банката, малко над 24 часа по-късно " Инвестбанк " излезе с публична медийна позиция и де факто призна, че в сметка в банката са постъпвали средства. Обяснението е, че те са идвали не непосредствено, а през банки репортери, в това число от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Всички нормални специалисти по българските телевизионни студиа бяха безапелационни, че банката няма виновност, а Цацаров сподели същото, само че към този момент има мониторинг от ДАНС.
Предишната седмица обаче се появи различен скандал, обвързван с " Инвестбанк ", само че той не стана изключително известен в България. Скандалът е привързан с ареста на израелския жител Гал Барак, станал след взаимна интервенция на българските, австрийските и немските правоохранителни сили. Новината беше обявена от изданието Fintelegram, което се занимава основно с финансови и капиталови тематики.
Кой е Гал Барак? Прякорът му е Вълкът от София (по прилика с Вълкът от Уолстрийт), като Барак е апетитен за основно звено в скица от компании по целия свят, занимаващи се с бинарни варианти и най-вече криптовалути – в Израел, Европа Русия, Кавказ и Северна Америка, които обаче мамели вложители и нанесли вреди за над 200 млн. $ на 100 000 души.
Fintelegram твърди, че Барак е употребявал " Инвестбанк " като една от финансовите институции, с цел да реализира интервенциите си, а София – като главен център, от които да реализира интервенциите си. Мнението и позицията на Fintelegram са, че в тази ситуация с Барак не са сработили процедурите за битка с пране на пари в " Инвестбанк " и при холандската картова мрежа Payvision, които работят според законодателството на Европейски Съюз. В тази връзка Actualno.com изпрати публично въпроси до " Инвестбанк " - дали Барак е бил клиент на българската банка и тече ли следствие от виновни български правоохранителни органи по отношение на банката по отношение на израелския жител и прилаганите процедури против пране на пари в " Инвестбанк ".
Освен това, в материал на Fintelegram се показват българските връзки на Барак – Ружа Игнатова и Марина Андреева. Игнатова се сблъска с правораздаването в Германия и в Съединени американски щати поради криптовалутата OneCoin, чиято основателка е. В Германия бяха блокирани 3 млн. евро, само че през есента на предходната година бяха отблокирани, само че в края на януари тази година в Съединени американски щати потегли дело против американския юрист Марк Скот – за пране на 400 млн. $, който в показанията си споделя, че OneCoin е привлякла с машинация 4 милиарда $ от вложители от целия свят. За Андреева пък се допуска, че е финансов шеф във форекс брокера xTraderFX, за който FinTech твърди, че е част от мрежата на израелския жител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР