Тази седмица Германия отмени предупрежденията за пътуване до почти всички

...
Тази седмица Германия отмени предупрежденията за пътуване до почти всички
Коментари Харесай

Германия обяви Турция и още 130 страни за рисков регион. Какво означава това?

Тази седмица Германия анулира предизвестията за пътешестване до съвсем всички страни в Европейски Съюз. Над 130 страни по света обаче бяха включени в листата на рисковите райони, формиран от института " Роберт Кох ".
Списъкът ще бъде актуализирн постоянно, оповестиха от института. В момента в него е включена и една страна от Европейски Съюз - Швеция. Както и обичани туристически дестинации на германците като Египет, Тайланд и Мароко. Тунис, Нова Зеландия и Австралия обаче не са обозначени като " рискови райони ".
Кога една страна е " рисков район "?
Решаващ за категоризирането като " рисков район " е броят на новите случаи на болест с ковид: в случай че в границите на една седмица в дадена страна бъдат регистрирани повече от 50 инфектирани на 100 000 души, то Германия към този момент я възприема като " рисков район ". Но и даже броят на новите инфекции да е под 50, също може да се стигне до категоризирането като " рискова страна " - при незадоволителни потенциали за осъществяване на проби или незадоволителни ограничения за ограничение на разпространяването на болестта. " Ще бъде взимано поради и това дали страните дават надеждна информация за настоящата обстановка ", споделят от " Роберт Кох ".
Особено Турция е мощно наранена от решенията на Германия. Това е една от обичаните туристически дестинации на германицте. " Научните причини за това решение са трудноразбираеми за нас ", беше оповестил преди седмица турският външен министър Мевлют Чавушоглу. А президентът Ердоган настоя за анулиране на рестриктивните мерки за пътешестване до Турция.
Какво значи това?
Пристигащите в Германия, които са обитавали в рисков район, би трябвало да имат поради, че ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина.
Миналата седмица Германия удължи рестриктивните мерки за пътешестване до над 160 страни по света. Те важат до 31 август. Едно е ясно: за рисковите райони рестриктивните мерки сигурно няма да бъдат анулирани по-рано.
 
Източник: Дойче веле
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР