Тази седмица Европейската комисия трябва да съобщи решението си за

...
Тази седмица Европейската комисия трябва да съобщи решението си за
Коментари Харесай

ЕС възнамерява да наложи рекордна глоба на Google заради операционната система Android

Тази седмица Европейската комисия би трябвало да заяви решението си за рекордна санкция на американската корпорация Гугъл. Това се случва в границите на антимонополно дело, обвързвано с операционната система Android.
Преди малко повече от една година Европейската комисия глоби Гугъл с 2,42 милиарда евро. Глобата бе наложена за това, че корпорацията дава по-добри условия за своите артикули на въпросната платформа спрямо съперниците. Новата санкция от страна на Евросъюза се чака осезателно да надвиши миналогодишната.

Съдебното решение за Android е най-важното от трите антимонополни каузи против Гугъл. Това е по този начин, тъй като Еврокомисията смята за незаслужено премахването на конкуренцията. Гугъл качва доста повече рекламни разгласи в новите приложения за смарт телефони, спрямо другите компании. А това се смята за монопол и неуважение на конкуренцията.

Високите заплащания на разработчиците на приложения, съчетани със закоренялото отношение с милионите рекламодатели трансфораха Гугъл в главен източник на приход за доста програмисти, а това също се смята за монопол.

Гугъл изрично отхвърли тези обвинявания. Интернет колосът съобщи, че предлага идентичен достъп на всички до рекламните пакети, а потребителите имат необятен и пълноправен достъп до всички запаси.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР