Тази седмица депутатите в парламента ще разискват минималната заплата.Народното събрание

...
Тази седмица депутатите в парламента ще разискват минималната заплата.Народното събрание
Коментари Харесай

Депутатите разискват увеличението на минималната заплата

Тази седмица депутатите в Народното събрание ще разискват минималната заплата.

Народното събрание ще разиска план на решение, импортиран от ПП-ДБ за възлагане на министъра на стопанската система да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в интерес на страната.

В седмичната проектопрограма на Народното събрание е първо четене промените в Кодекса на труда, импортирани от Българска социалистическа партия, които плануват минималната работна заплата да се дефинира в размер на 50 на 100 от междинната брутна заплата за страната за интервал от 12 месеца, предава БГНЕС.

С промените в Кодекса на труда се планува механизмът за минималната работна заплата да е използван още от първи юли, което ще усили размера ѝ до сред 850-890 лв..

Това, съгласно вносителите от левицата, ще компенсира приходите поради растящите цени и инфлацията.

В програмата на Народното събрание е план на решение за преустановяване на Споразумение сред държавното управление на България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, импортиран от " Възраждане ".

Предвижда се гласуване на план на решение за смяна в състава на непрекъснатата комисия по конституционни въпроси. В него водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ предлага депутатът Делян Пеевски да бъде определен за член на комисията, като бъде освободен Гюнер Ахмед.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР