Тази седмица депутатите ще гледат три проекта на закони срещу

...
Тази седмица депутатите ще гледат три проекта на закони срещу
Коментари Харесай

Тази седмица депутатите гледат закони срещу корупцията

Тази седмица депутатите ще гледат три плана на закони против корупцията.

Миналата седмица правната комисия в Народното събрание поддържа на първо четене законопроекта за противопоставяне на корупцията на ГЕРБ-СДС и отхвърли тези на служебния Министерски съвет и на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), съобщи Българска телеграфна агенция.

Първа точка в оферти дневен ред за тази седмица са проекторешения за промени в състава на парламентарни комисии. Предлага се водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде определен за член на Комисията по външна политика в Народното събрание на мястото на Вежди Рашидов, а Рашидов да стане член на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите.

В проектопрограмата е още първото четене на промени в Закона за особените залози, в Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост, и в Закона за специфичните разследващи средства. Предвижда се депутатите да прегледат на второ четене и промени в Закона за публичните библиотеки и в Закона за туризма.

В проектопрограмата за трите пленарни дни е включено чуване на министъра на енергетиката Румен Радев по отношение на съглашението сред „ Булгаргаз “ ЕАД и турската държавна енергийна компания „ Боташ “, подписано на 3 януари т.г. в София. Изслушването е поискано от “БСП за България ”.

Предвидено е и чуване на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, министъра на туризма Зарица Динкова и министъра на опазването на здравето Христо Хинков по отношение на положението на акваторията на Черно море в резултат на разрушената стена на язовир „ Нова Каховка “ и идния туристически сезон в България.

Вносители на настояването за чуване по тематиката са депутати от ПП-ДБ. Пак по предложение на народните представители на втората политическа мощ в Народното събрание в плана на дневен ред е включено и чуване на министъра на правораздаването Атанас Славов по отношение на предприемане на дейности като председателстващ пленума на Висшия правосъден съвет, свързани с избора на изпълняващия длъжността основен прокурор.

Предвижда се депутатите да обсъдят и ратификации на интернационалните контракти, по които България е страна, както и годишните доклади на Съвета за електронни медии и на Комисията за отбрана на персоналните данни за 2022 година. В петък е очакван постоянен парламентарен надзор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР