Тази седмица броят на заразените с COVID – 19 в

...
Тази седмица броят на заразените с COVID – 19 в
Коментари Харесай

Над 30 хиляди са без работа в България заради COVID-19 ВИДЕО

Тази седмица броят на инфектираните с Коронавирус – 19 в международен мащаб надвиши един милион души. Вирусът, сложил на колене водещи стопански системи не подмина и България, оповестява Нова телевизия.

„ Всички сме на бюрото по труда “, споделя Елена Ангелова. В нейтоно състояние са стотици българи, останали без работа поради пандемията. Някои споделят, че разчитат да отмине пандемията, тъй като не имат вяра да им намерят друга работа.

Въпреки ограниченията на страната за подкрепяне по схемата 60 на 40, големи опашки се извиват пред бюрата по труда.

„ Аз мощно се надявах, че 60-40 ще помогне, само че то не оказва помощ - откакто съм тук и ме освобождават от работа.

В тази обстановка разгадавам само на страната. Аз би трябвало да имам опция да си виждам фамилията, да си изплатя заема, да си изплатя сметките и това е “, споделя още Елена.

Не липсват и хора, които настояват, че поради ковид се задълбочават и други техни проблеми. Граждани на опашката пред бюрата по труда считат, че липсва съответна организация на работата на бюрата.

Габриела е една от тях: „ Връщат хората за щяло и нещяло. При съществуването на принтери вътре, не вършат услуга на хората и ги връщат да си отпечатват някакви неща. “

И въпреки да има онлайн система, в която безработните могат да подадат своите документи, тя се оказва неефективна.

Пример за това ни дава Елена: „ Подадох заявление, молба-декларация за регистрация към бюрото по труда през вчерашния ден.

Изтеглих си я, изпратих я на техния мейл. После получих назад известие, че би трябвало да дойда на място, с цел да мога да си донеса и всички останали документи, които би трябвало да се комплектоват. Затова аз в действителност считам, че е неефективна тази онлайн платформа. “

А до момента в който от властта обмислят по какъв начин да се оправят с рецесията, от ден на ден фамилии остават без сигурен и непрекъснат приход. И споделят, че би трябвало да се намерения за обществено слабите, които нямат от кое място да изкарват пари.

Междувременно, на „ Женския пазар “ в столицата работата на стопира. Въпреки това търговците регистрират сериозен спад на облагите.

„ Като нямаше ковид, ние си имахме работа и си изкарвахме и парички, а в този момент, откогато се появи, хората изчезнаха “, споделя Елена Маджарова.

Взети са ограничения за сигурността както на продавачите, по този начин и на техните клиенти.

„ Слагам маска, защищавам се, излязох да напазарувам. Гледат ме като луда, че се дърпам от хората, а те се събират и не им прави усещане, че на следващия ден може да починат “, споделя Светла Конова.

Въпреки изключителното състояние обаче към момента има хора, които отхвърлят да съблюдават карантината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР