Тази седмица беше наредено на Челси и Роман Абрамович да

...
Тази седмица беше наредено на Челси и Роман Абрамович да
Коментари Харесай

Абрамович пръснал 93 милиона за компенсации

Тази седмица беше подредено на Челси и Роман Абрамович да заплати 9 милиона пауда отплата за уволнението на Антонио Конте. Италианецът бе изритан предишния юли, защото отборът не стигна Шампионската лига. Това не е първата жертва на Челси обаче, си потегля с цялостни джобове от " Стамфорд Бридж ".

Клаудиу Раниери, май 2004
Компенсация: 6 милиона пауда


Не е изненада за никого, че Раниери е първият уволнен познавач от Абрамович. Неговата бъдеще не бе ясно още от идването на руснака, който искаше повече в подмяна на огромната си инвестиция.

Жозе Моуриньо, септември 2007
Компенсация: 23,1 млн. паунда (за него и екипът му)


Големият португалец и Абрамович се разделят за първи път. Е, несъмнено на на Жозе и екипът му не им е било чак толкоз неприятно с тези пари.

Авраам Грант, май 2008
Компенсация: 5,2 млн. паунда


Грант си потегли чувствайки се предаден, сърдит откакто напусна поста си дни след загубата от Манчестър Юнайтед във финала от Шампионската лига.

Луис Фелипе Сколари, февруари 2009
Компенсация: 12,6 млн. паунда


Челси изрита Сколари откакто 7 месеца отпред на тима. Клубът въобще не съумя да се опълчи на Манчестър Юнайтед за купата и приключи на 7 точки от върха.

Карло Анчелоти, май 2011
Компенсация: 6 млн. паунда


Челси изгони Калето откакто италианецът приключи втората си година отпред на Челси без трофей, а година по-рано бе направил дубъл - купа и Купа на Англия.

Андре Виаш-Боаш, март 2012
Компенсация: 12 млн. паунда


Португалецът взе много парички за единствено 9 месеца работа. А и Челси бяха още в Шампионската лига, ФА Къп и бяха в Топ 4 в Англия.

Роберто Ди Матео, ноември 2012
Компенсация: 10,7 млн. паунда


Ди Матео завоюва Шампионската лига и ФА Къп като краткотраен управител и му бе препоръчан двугодишен контракт. Но единствено 8 месеца по-късно той бе уволнен след загуба от Ювентус в Шампионската лига

Рафа Бенитес, май 2013
Компенсация: Няма


Испанецът, който бе подложен в шах и действително бе краткотраен вид, напусна сърдит: " Феновете не ни оказват помощ. В края на сезона си потеглям, не се тормозете за мен ".

Жозе Моуриньо, декември 2015
Компенсация: 8,3 млн. паунда (за него и екипът му)


Челси уволни Моуриньо единствено седем месеца след трофея във Висшата лига. Той загуби 9 от 16-те мача на тима и бе на 16-то място в класирането, 1 точка над рисковата зона

Гуус Хидинк, май 2016
Компенсация: няма


Хидинк пое тима като краткотраен управител след безчинствата на Моуриньо. През това време той молеше Абрамович де реши кой да бъде новият непрекъснат управител на Челси.

Антонио Конте, юли 2018
Компенсация: 9 млн. паунда


Уволнение, което се чакаше с месеци. Тимът приключи отвън зона Шампионска лига откакто година по-рано бе станал първенец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР