Тази седмица адвокати на Фейсбук, Гугъл и Туитър ще се

...
Тази седмица адвокати на Фейсбук, Гугъл и Туитър ще се
Коментари Харесай

"Фейсбук", "Гугъл" и "Туитър" ще свидетелстват публично по "руските разследвания" в САЩ

Тази седмица юристи на " Facebook ", " Google " и " Туитър " ще се изправят пред Конгреса, с цел да свидетелстват в следствията за съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати предходната година.

Разпитите ще бъдат обществени и се чака да дадат най-подробната картина за това по какъв начин свързани с съветското държавно управление сметки са разпръсквали разделящи послания и подправени вести всред американските гласоподаватели, написа електронното издание Quartz.

Тримата шефове на адвокатските отдели – Колин Стреч за " Facebook ", Шон Еджит за " Туитър " и Кент Уокър за " Google " ще свидетелстват в сряда сутринта пред комисията по разузнаването в Сената, а следобеда – пред комисията по разузнаване в Камарата на представителите.

В последните седмици трите компании оповестиха, че свързани с Русия сметки са купували реклами по противоречиви и разделящи обществото въпроси: правата на ЛГБТ хора, сигурноста на границата, полицейската грубост и имиграцията.

Неколцина източници от Конгреса сочат пред Quartz, че от ден на ден в институцията се постанова мнението, че няма метод подправените вести да бъдат контролирани напълно, а американците просто би трябвало да гледат скептично на това, което четат в интернет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР