Тази сделка ще подкрепи външната политика и националната сигурност на

...
Тази сделка ще подкрепи външната политика и националната сигурност на
Коментари Харесай

Естония купува от САЩ оръжие за $500 милиона

„ Тази договорка ще поддържа външната политика и националната сигурност на Съединени американски щати, както и сигурността на техния съдружник в НАТО ”, се акцентира в известието. Естония има намерение да употребява HIMARS, с цел да модернизира своите въоръжени сили, да усъвършенства защитата и сигурността си и да укрепи способността си за ограничение на районните закани.

В края на май Полша също разгласи желанието си да закупи системи HIMARS от Съединени американски щати. Полският министър на защитата Мариуш Блашчак дефинира артилерията като значим сегмент от актуалното въоръжение, което войната в Украйна потвърждава. „ Това е нашата тактика за реализиране на сигурност посредством въздържане. Полша ще стане артилерийската мощ на Европа. За нас е значимо евентуалният агресор да знае, че в случай че реши да нападне страната ни, ще му бъде доста мъчно ”, съобщи Блашчак.

Артилерийската система M142 HIMARS е основана на триосно колесно шаси FMTV на американската войска и може да носи шест ракети MLRS или една оперативно-тактическа балистична ракета ATACMS. В взаимозависимост...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР