Тази събота в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София

...
Тази събота в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София
Коментари Харесай

Кристиян Попов за Real Grappling Challenge 7: Очакваме рекорден брой участници тази събота

Тази събота в подготвителната зала на "Арена Армеец " в София ще се организира 7-мото издание на граплинг шампионата Real Grappling Challenge. Състезанието е отворено за всички, които са фенове на хватовите бойни изкуства и желаят да премерят силите си с трениращи от други клубове в страната. Събитието се под шапката на Българската граплинг асоциация, която организира събитието към този момент четвърта година.

"Започнахме на смешка през 2014-та, " споделя Кристиян Попов - един от уредниците на шампионата. "Основните уредници сме аз, Ангел Караиванов и Тодор Абрашев, само че други хора и треньори също оказват помощ при организацията. " Тази година чакаме сред 120 и 150 индивида, което ще е връх за нас. Идеята ни беше да създадем нещо друго и да предложим различен граплинг устав, насочен към офанзивната игра. "

За 4 години с изключение на шампионатите Real Grappling Challenge се проведоха и доста други преборвания както по граплинг, по този начин и по жиу-житцу и това даде резултат за целия този спорт у нас.

"Нивото на граплинга в съпоставяне преди 4 години се е вдигнало доста, съгласно мен. Организирането на надпревари е е извънредно значима част от този развой. На RGC нормално вземат участие всички топ граплъри в България, което доста ни радва. Първите надпревари бяха много скромни като организация, само че с времето се стремим с всяко издание да покачваме равнището. Последното издание през беше през 2017 и считаме, че се справихме сносно и хората останаха удовлетворени. Смятаме да продължаваме и отсега нататък. "

Несъмнено множеството разнородни събития, на които трениращи от разнообразни клубове в страната да могат да ревизират равнището си и да тестват уменията си в шампионат е значителен ход, за възстановяване на равнището, а от там и по-масова популяризация.

"Трябва да има повече надпревари, да стартират да се провеждат професионални гали по граплинг в България и евентулано те да получат някакво ефирно време по малкия екран. За популяризация съгласно мен това е пътя. "

Плановете пред Real Grappling Challenge за идната година са образуване на най-малко два шампионата на още по-високо равнище, като единият по традиция още веднъж ще бъде зимен - през нември или декември.

Състезанието на 15-ти декември стартира от 10:00, като регистрацията и кантарът за участниците е от 9:00. Повече информация - в събитието в Фейсбук.

Финалните срещи ще се излъчват директно във Фейсбук страницата на MMA.BG.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР