Тази събота SpaceX премести най-новата си ракета Super Heavy (прототипът

...
Тази събота SpaceX премести най-новата си ракета Super Heavy (прототипът
Коментари Харесай

Историческото изстрелване на Starship се очаква на 10-ти април

Тази събота SpaceX реалокира най-новата си ракета Super Heavy (прототипът Ship 24) на стартовата площадка в Южен Тексас. По данни на Ars Technica изстрелването ще се състои още на 10-ти април.

По-рано тази седмица експертите на SpaceX инсталираха първата степен на ракетата-носител Super Heavy на стартовата площадка. Следващата стъпка ще бъде инсталирането на галактическия транспортен съд Starship върху първата степен. Въпреки че SpaceX и преди е инсталирала системата Starship на стартовата площадка за тестване, този път подготовката би трябвало да приключи с пълноценно изстрелване в орбита.

През последните няколко седмици SpaceX приключи облицоването на стартовата площадка с панели, нужни за отбрана на ракетата-носител и друга инфраструктура от горещината по време на изстрелването на ракетата Super Heavy, чиято първа степен се задвижва от 33 мотора Raptor. Ракетата на SpaceX е с към два пъти по-голяма двигателна сила от двете най-мощни ракети, достигали в миналото орбита – Saturn V и Space Launch System.

Докато подготвителните действия на космодрума завършват, SpaceX към момента има да преодолява още едно затруднение, което я дели от провеждането на първото изстрелване на галактическия транспортен съд Starship в орбита. Става въпрос за приемането на съответния лиценз от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати. Очаква се SpaceX да получи нужните разрешителни през първата половина на април.

Да напомним, че Илън Мъск смята, че вероятността за сполучлив орбитален полет е към 50%. Този първообраз би трябвало да събере нужната информация за построяването на пълноценния модел на Starship.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР