Тази събота ще се проведе 15-ото издание на София Прайд

...
Тази събота ще се проведе 15-ото издание на София Прайд
Коментари Харесай

София Прайд 2022 излиза на 18 юни в подкрепа на Киев Прайд и човешките права в България

Тази събота ще се организира 15-ото издание на " София Прайд " – най-голямото събитие и шествие в поддръжка на човешките права в България. Вратите отварят в 14 часа, музикалният концерт пред Паметника на Съветската войска стартира в 16 часа, а шествието по улиците на София ще потегли след 19 часа.  Част от приходите по време на " София Прайд " ще бъдат дарени за " Киев Прайд ". Очаква се над 12 хиляди души да се включат в събитието.

Концертът на " София Прайд " ще събере на една сцена част от най-популярните български музикални актьори и е безвъзмезден за всички, които желаят да се причислят. Сред тях са една от най-популярните поп-фолк изпълнителки в България Камелия и хитовият поп реализатор Папи Ханс. На сцената на най-голямото събитие в поддръжка на ЛГБТИ общността у нас ще се причислят още българската звезда от Евровизия Виктория, атрактивната Мила Роберт, поп изпълнителките Рут Колева и Прея, инди рок групата Hayes & Y, както и младите поп звезди Дара Екимова и Лиана Георги. Специална изненада е и украинският реализатор Constantine, който идва в България с танцьорите си.

Организаторите споделят за събитието: “ЛГБТИ общността в България укрепна дружно със " София Прайд ", което не се показва единствено в бройки хора, само че и в това, че за тях " София Прайд " към този момент е нещо тяхно, на което знаят, че ще отидат и другата година. Заедно с това той стига до доста хора, които започнаха да търсят и отстояват правата си и да водят каузи, които пък, надяваме се, ще прераснат и в законодателни промени. Бяха реализирани и основни триумфи по извоювани каузи, а задълбочаващото се съдействие с институциите е към този момент факт. От една - две компании, подкрепящи " София Прайд " за първи път преди пет години, достигнахме до невиждана поддръжка от разнообразни бизнес среди, с помощта на които имаме опция през днешния ден " София Прайд " да пораства. "

Тазгодишното издание се реализира с поддръжката на Посолство на Съединени американски щати, Български фонд на дамите, Walltopia, Ingram Micro, Paysafe, HPE, Mastercard, Absolut, Sutherland, EY, Merkle, JCDecaux и Accenture.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР