Тази събота ще се направи опит за самостоятелно изкачване с

...
Тази събота ще се направи опит за самостоятелно изкачване с
Коментари Харесай

Влади Гюров "атакува" хижа "Мусала" в иновативна инвалидна количка

Тази събота ще се направи опит за независимо нанагорнище с инвалидна количка до хижа " Мусала ", която е в подножието на най-високия връх в Балканския полуостров и в България - Мусала.

Това ще стане с новаторска инвалидна количка, създадена от български изобретатели, ръководени от Ивайло Колев.

Иновативната количка ще се ръководи от 37-годишния Владимир Гюров. Преди 18 година след случай с шосейно колело той остава обездвижен от гърдите надолу.
Човек в инвалидна количка ще направи опит да се качи на Черни връх Изкачването ще направи 37-годишният Владимир Гюров
Влади е инженер по обучение, работи в IT бранша и желае да бъде деен, макар тежкия случай, трансформирал живота му.

Снимка: bTV

Достигането до хижа " Мусала " е следващата огромна и амбициозна цел на екипа в последните месеци. На 22 юни с количката за първи път бе направено независимо нанагорнище на Черни връх, а по-късно и на най-високия връх на Люлин планина - Дупевица.
С инвалидна количка до върха: Планината може да стане налична за хора с увреждания Иновативната количка дава опция на трудноподвижни хора независимо да стигат даже до най-високите върхове
Българската революционна технология разрешава на хората с увреждания да се предвижват бързо, елементарно и без значение, както в градски условия, по този начин и в пресечени терени, които са с тиня, пясък, трошляк и вода.

Снимка: bTV

С нея безвредно и независимо могат да се преодоляват огромни наклони при втурване и нанагорнище, както и да се слиза по стълби. Целта на екипа, създал електрическата самобалансираща се количка, е да направи и града, и планината еднообразно налични за хората с увреждания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР