Тази събота се открива ловният сезон на пернат дивеч, съобщават

...
Тази събота се открива ловният сезон на пернат дивеч, съобщават
Коментари Харесай

Тази събота откриват ловния сезон на пернат дивеч

Тази събота се открива ловният сезон на дръпнат дивеч, оповестяват от министерството на земеделието. Държавата припомня, че би трябвало да се съблюдават разпоредбите при лов, с цел да се избегнат случаите с ловци.
 
От 12 август се позволява стрелбата по пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина. Задължително е спазването на откритите правила, напомнят от министерството на земеделието. Забранява се потреблението на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за стръв, ловни соколи и други грабливи птици, без значение от типа и произхода им, както и ловни хрътки и други неразрешени средства и способи за ловуване.
 
Във връзка със зачестилите в последните години смъртни случаи и пострадвания на ловци при ловните излети от Изпълнителна организация по горите  приканват за прецизно съблюдаване на нормативната уредба и разпоредбите за сигурност при ловуване.
 
Агенцията е в цялостна подготвеност за осъществяване на засилени инспекции за спазването на Закона за лова и запазване на дивеча. Всички ловци в страната  ще бъдат проверявани по отношение на потреблението електрически устройства, превишаване на дневните отстрелни правила, ловуване без ловджийски билет или с нередовни документи, ловуване без предупредителен цвят в облеклото, ловуване в неразрешено място и в неразрешено време, отстрел на забранен за лов дивеч. Забранява се потреблението на алкохол и наркотични субстанции по време на лов.
 
Във връзка с извънредно високите среднодневни температури тази година и нарасналата заплаха от пораждане на горски пожари, Министерството моли за съблюдаване на противопожарните правила за запазване и отбрана на горските територии.          
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР