Тази събота, под мотото Горди да бъдем, ще се проведе

...
Тази събота, под мотото Горди да бъдем, ще се проведе
Коментари Харесай

София Прайд 2022 в подкрепа на Киев Прайд и човешките права

Тази събота, под мотото " Горди да бъдем ", ще се организира – най-голямото събитие и шествие в поддръжка на човешките права в България. Нетърпеливи сме да посетим и шествието, и концерта, като сме уверени, че още веднъж ще изпитаме онази мощна сила, присъща за всеки Прайд.

Организаторите оповестиха, че вратите отварят в 14 часа, музикалният концерт пред Паметника на Съветската войска стартира в 16 часа, а шествието по улиците на София ще потегли след 19 часа. Част от приходите по време на София Прайд ще бъдат дарени за Киев Прайд. Очаква се над 12 хиляди души да се включат в събитието.
 Още един народен представител напусна 17 юни 2022 | Депутатът от " ИТН " Кирил Симеонов напуща парламентарната група на " ИТН ".   Обявяването...
Концертът на София Прайд ще събере на една сцена част от български музикални актьори и е безвъзмезден за всички, които желаят да се причислят. Сред тях са една от най-обичаните поп-фолк изпълнителки в България - Камелия и провокативният поп реализатор Папи Ханс.

На сцената на в поддръжка на ЛГБТИ общността у нас ще се причислят още българската звезда от Евровизия Виктория, атрактивната Мила Роберт, поп изпълнителките Рут Колева и Прея, инди рок групата Hayes & Y, както и младите поп звезди Дара Екимова и Лиана Георги. Специална изненада е и украинският реализатор Constantine, който идва в България с танцьорите си.


Рут Колева, Прея и Мила Роберт поддържаха Прайда и предходната година.
Организаторите споделят за събитието: " ЛГБТИ общността в България укрепна дружно със София Прайд, което не се показва единствено в бройки хора, само че и в това, че за тях Прайд към този момент е нещо тяхно, на което знаят, че ще отидат и другата година. Заедно с това Прайд стига до доста хора, които започнаха да търсят и отстояват правата си и да водят каузи, които пък, надяваме се, ще прераснат и в законодателни промени. "

Бяха реализирани и основни триумфи по извоювани каузи, а задълбочаващото се съдействие с институциите е към този момент факт.

" От една - две компании, подкрепящи Прайд за първи път преди пет години, достигнахме до невиждана поддръжка от разнообразни бизнес среди, с помощта на които имаме опция през днешния ден Прайд да пораства. "



София Прайд – обичайното шествие в поддръжка на ЛГБТИ общността (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс хора) се организира за първи път през 2008 година, 38 години след първия церемониал на гордостта, който се случва на 28 юни 1970 година в Ню Йорк. Прайд шествията и до през днешния ден остават един от най-важните принадлежности на ЛГБТИ общността да направи себе си по-видима и да сложи на дневен ред проблемите, с които се сблъсква.



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР