Тази събота от 11:00 ч. Вкусът на България“ по bTV

...
Тази събота от 11:00 ч. Вкусът на България“ по bTV
Коментари Харесай

Вкусът на България стартира приключение в магичния Пловдив

Тази събота от 11:00 ч. „ Вкусът на България “ по bTV ще дойде в най-стария жив град в Европа, с извънредно богата история и просвета – Пловдив, а феновете ще узнаят неподозирани и любопитни обстоятелства за това магично и неповторимо място.

Водещата Мария Жекова ще посети локална обичайната сладкарница, след което ще научи историята на кулинарните пловдивски специалитети от предишното, а точно жабешки бутчета и костенурки.

В пловдивската библиотека „ Иван Вазов “ феновете ще се допрян до най-древния й и скъп списък, който датира от далечната 1685 година. Главният библиотекар ще опише пред камерата няколко забележителни и доста забавни истории за основаването на библиотеката, а една от тях даже ще разплаче Мария Жекова.
Вдъхновена от първото издание на първата българска готварска книга, написана през 1870 година от Петко Славейков, водещата ще подготви истинска и доста остаряла рецепта със солено-сладък привкус - „ пъпешова долма “. А какво значи авготарахо и по какъв начин се прави напитката „ салепа “ – феновете ще схванат в събота от 11:00 ч. по bTV.

На финала всички пред екраните ще се насладят на разходка из Стария град на Пловдив, който впечатлява с духа си и с невероятната архитектура от Античността, Средновековието и Възраждането. Мария ще посети перлата в древен Пловдив – най-старата къща на фамилия Клианти, оповестена за архитектурен и живописен монумент с национално значение.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР