Тази събота, на 23 юни, стартира най-престижният международен фестивал за

...
Тази събота, на 23 юни, стартира най-престижният международен фестивал за
Коментари Харесай

Стартира фестивалът In The Palace в Балчик

Тази събота, на 23 юни, започва най-престижният интернационален фестивал за късометражно кино в Източна Европа IN THE PALACE. 15-ото юбилейно издание ще съблюдава традицията и ще се организира в живописния Балчик, като ще обезпечи качествена селекция от късометражни филми от целия свят.

Освен дневните и нощни прожекции In The Palace още веднъж предлага и разнообразна музикална стратегия. Всяка вечер, след 22:00 ч., диджеи от България и чужбина, подбрани от Radio NULA, ще забавляват гостите със комбинация от джаз, фънк, соул, хип-хоп и диско, а входът за празненствата в Ботаническата градина е безвъзмезден за всички.

Откриването на музикалната сцена ще стартира още в събота и ще бъде в ръцете на DJ Woo-D & DJ OZ от Словения. DJ OZ е основателят на Radio NULA и един от главните селектори на радиото и до през днешния ден. Двамата са познати най-много с влечението си към стилове като фънк, соул и джаз, само че репертоарът им включва също рап, афро и фънки брейкбийт.

В неделя публиката ще се наслаждения на музиката на още един сръбски посетител, а точно Phillie P. Създател на Ice City Records и резидент на Southern Soul Festival, той владее голям брой стилове, а когато пуска онлайн, води слушателите на едно странствуване, изпълнено с джаз, хип-хоп, диско и хаус.

В понеделник музикалната стратегия на In The Palace продължава с един надарен български актьор. Funkusion е една от най-плодотворните фигури в българска музикална ъндърграунд сцена през последните 10 години.

Музикалната му пристрастеност го затвърждава на солидната позиция като диджей, а последният му план U Don`t Know It е отдаден на рядката и сложна за намиране музика от края на 70-те, средата на 80-те и началото на 90-те години.

Във вторник зад пулта ще застане Oto. Българският диджей може да се похвали с 15-годишна музикална кариера, включваща резиденции в някои от най-култовите софийски питейни заведения, където пуска най-много трип-хоп, фънк, боса нова и джаз.

Oto се е изявявал паралелно до актьори като Bonobo, Dub Pistols, Rob Garza (Thievery Corporation) и други. В сряда вечер програмата продължава с еклектичните сетове на Visitor Q, вдъхновяващи за танци.

Освен с некомерсиалния си тон, пловдичанинът е прочут и като меломан, колекционер на грамофонни плочи, диджей, притежател на клубове, уредник на събития и промоутър. В идната нощ, на 28 юни, ще посрещнем едно от главните лица зад Groovy Sessions Radio Show, Dossiu Amudjev.

Той е първият българин, който стартира да промотира фънк, джаз и фюжън в клубовете у нас при започване на 90-те години. В сетовете си той постоянно търси връзката сред предишното и сегашното, което се вижда в приятните му джаз мелодии.

На 29 юни, петък, фестивалът в Балчик дава старт на уикенда с DJ Suspect (Франция) и Dusty (Германия). Suspect е парижанин, чиито сетове са оцветени с дийп фънк, афро бийтове, хип-хоп и разнороден груув.

Неговото чувство за дансинга, съчетано с контрола, който има върху грамофоните, му разрешава да се показва като един от най-хубавите в жанра. Пътувайки непрекъснато до дестинации като Лос Анджелис, Лондон, Сидни, Берлин, Ибиза и Ню Йорк, DJ Suspect постоянно е в услуга на танцуващите и феновете на груув музиката.

Компания зад пулта ще му прави Dusty, който е водеща фигура на лейбъла Jazz&Milk. Той показва необятен набор от обичаните си стилове като джаз, соул, дъб, диско, хаус ритми и буги, като в същото време се стреми да балансира сред акустичните, електронни и обичайни звуци.

След изпълнената с кино и музикални преживявания седмица идва и закриващата нощ, а точно отпразнуването на Джулай Морнинг. На 30 юни против 1 юли, In The Palace показва сет онлайн от Dogu, едната половина на немското дуо Ancient Astronauts. Тяхната музика е изпълнена със звуци, които мъчно могат да бъдат избрани, само че несъмнено си заслужава да бъдат чути.

След откриването на личния си лейбъл Switchstance Recordings през 2011 година дуото издава няколко сингъла, които сграбчват вниманието на Thievery Corporation. Ancient Astronauts стават част от лейбъла им ESL Music и издават LP-то We are To Answer, което започва безспорния им триумф по света.

Само някои от колаборациите им по пътя до тук са с актьори като The Pharcyde, The Jungle Brothers, DJ Brace, Shawn Lee, Vieux Farka Toure, Thievery Corporation, Fort Knox Five, Akua Naru, Bajka, Tippa Irie и доста други.

Първия юлски изгрев ще посрещнем и с музиката на Alex от дуото SoulBrigada. Името на швейцарското дуо се асоциира най-вече със соул музика, само че музиката им надалеч не се лимитира единствено в този род.

Непрестанните пътувания в страни като Италия, Франция, Гърция и други им дава опцията да основават неповторимите си сетове, които рефлектират любовта им към плочите и откриването на нови неща.

Много нови открития чакат и всички гости на IN THE PALACE International Short Film Festival, от 23 до 30 юни в Двореца в Балчик. Качествено късометражно кино от целия свят, разнообразна музикална стратегия и едно по-добро начало на лятото са обезпечени.

Тези, които нямат самообладание и желаят да загреят с хубава музика, са добре пристигнали и на подгряващото празненство на In The Palace и Radio Nula този петък, 22 юни, в бар Switch.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР