Тази събота, на 10 февруари 2018 г., новоизбраният Видински митрополит

...
Тази събота, на 10 февруари 2018 г., новоизбраният Видински митрополит
Коментари Харесай

Вече е ясно кога ще е интронизацията на новия Видински митрополит Даниил

Тази събота, на 10 февруари 2018 година, новоизбраният Видински митрополит Негово високопреосвещенство митрополит Даниил ще влезе за първи път в своята епархия като неин първойерарх, предава " Фокус ".

Митрополит Даниил ще тръгне от София предиобяд и ще бъде посрещнат в 12 ч. публично от клирици и миряни в първото обитаемо място на територията на епархията - с. Сумер, община Монтана. След това в 13 ч. архиереят ще бъде приветстван в първия огромен град - Монтана. Очакава се в 16 ч. митрополит Даниил да дойде във Видин, където ще бъде посрещнат и приветстван на централния площад „ Бдници " от клира, миряните и обществеността на града. Оттам с лития всички ще се насочат към катедралния храм „ Св.вмчк Димитър ", където ще се състои тържествената интронизация на новоизбрания Видински митрополит Даниил.

На идващия ден новият Видински първойерарх ще оглави своята първа, неделната света литургия в катедралния храм " Св. Димитър " на престолния си град.

Митрополит Даниил беше определен за първойерарх на Видинската епархия на 4 февруари след канонически избор, провел се в Синодната палата в София. Дядо Даниил е брат на образцовата Хаджидимовска монашеска школа, дала едни от най-качествените млади духовници на Българската православна черква.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР