Тази събота и неделя, за втора поредна година, на писта

...
Тази събота и неделя, за втора поредна година, на писта
Коментари Харесай

Сериозен интерес за Европейския шампионат по СуперМото в Кюстендил този уикенд

Тази събота и неделя, за втора поредна година, на писта „ Пауталия”, град Кюстендил ще бъде даден стартът на BMU European SuperMoto Championship и на Републиканския шампионат в клас Скутери.

В надпреварата ще вземат присъединяване близо 50 водача от България, Румъния, Турция и Гърция, като водачите ще се съревновават в обичайните класове SM Junior (65сс и 85сс), S3 (250cc) и OPEN (450cc).

SM Junior (65сс/85сс)

При най-малките водачи от клас Джуниър ще забележим две нови лица за СуперМото сцената, а точно мотокросистите Живко Иванов (Панчо Рейсинг Тийм, КТМ) който е водач в класирането за Републиканския шампионат по мотокрос (клас МХ65) и неговия сътрудник Мирослав Димитров (Марица Рейсинг Тийм, КТМ).

В кубатурата 85сс, ще забележим още един водач в класирането на Републиканския шампионат по мотокрос, този път от клас МХ85 – Християн Георгиев (НСА Моторспорт, КТМ), който през предишния сезон завоюва купата при 65-кубиковите СуперМото водачи и тази година се показва чудесно в мотокроса.

Макар и минимален, Християн може да окаже сериозен отпор на „ ветераните” в тази категория като европейският първенец за сезон 2017 – Кристиян Иванов (НСА Моторспорт, КТМ), Виктор Нейчев (Еърмакс Рейсинг, КТМ) и Радостин Михайлов (Несебър Мото, КТМ).

В компанията на най-малките ще забележим и Кадир Ербей от Турция, Дариа Гианеску и Патрик Паскота – Румъния, които са от състезателите които комбинират дисциплината СуперМото с дисциплината писта, а не с мотокрос, както вършат българските състезатели което ще направи напълно асфалтовата борба в Кюстендил извънредно забавна.

S3/OPEN

В групата на огромните кубатури, се чака обичайният дуел сред Александър Георгиев (МСК Плевен, КТМ) и Янко Ташев (Ридо Самоков, ТМ), подкрепени от Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ) и Веселин Иванов (МСК Плевен, Сузуки). Тук обаче, мотокрос дуото Алекс Димитров (Мотоспорт Варна, КТМ) и Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ) могат съществено да се намесят в класирането при мотоциклетите с кубатура 250сс което е гаранция за доста забавни спортни дни на Пауталия.

Новата вълна състезатели в дисциплината СуперМото към този момент имат направени стотици подготвителни обиколки в Кюстендил и тази „ вълна” може да залее считаните за любимци в този клас. Част от тази група включва пистовите състезатели Светлин Иванов (Зедмото, КТМ) и Владислав Димитров (Тийм Гис, КТМ) които имат отлични резултати в клас SBK, участващия за втори сезон Иван Попов (НСА Моторспорт, Хонда), Янко Николов (Джей Ар Си Моторспорт, Хонда) и други.

Имайки поради, че прогнозата за времето този уикенд планува слънце в събота и дъжд в неделя, стартът на СуперМото-то за сезон 2018 евентуално ще даде опция на аудитория и състезатели два забавни спортни дни, в разнообразни условия и най-вероятно с разнообразни спечелили.

Скутери

Девет състезатели в неповторимата група на клас Скутери са подали поръчка за присъединяване в Кюстендил тази седмица, като главния „ проблем” в този клас е обстоятелството, че 5 от тях са картинг състезатели и чудесно познават конфигурацията на писта „ Пауталия”, само че на четири колела. Скутер шампионата тази година включва общо пет старта, два от тях в „ Меката на черешите”, а останалите три в Плевен. В Кюстендил ще забележим защитаващия си купата от сезон 2017 – Алекс Иванов (Априля), двама от главните му съперници и съотборници Пламен Христов и Боян Петров също с машини Априля, Иво Михайлов, който има водеща роля в скутер шампионата, само че през предходната година на два пъти механически проблеми го лишиха от полагащото му се топ три класиране и други.

И в двата дни на GP Bulgaria - BMU European SuperMoto Championship и Републикански шампионат Скутери ни чакат по 6 старта и доста тренировки с най-хубавите СуперМото и Скутери състезатели.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР