Тази събота и неделя на 50 метровия басейн „Спартак” в

...
Тази събота и неделя на 50 метровия басейн „Спартак” в
Коментари Харесай

Над 400 деца ще вземат участие в плувния турнир „Замората” в София

Тази събота и неделя на 50 метровия басейн „ Спартак” в София ще се организира плувния шампионат за деца в памет на Стефан Попов- Замората. Това е най-старата конкуренция за подрастващи у нас, която се прави за 22-и път и присъединяване ще вземат над 400 деца от 28 клуба от цялата страна. Организатори са ПК „ Левски”, с поддръжката на Фондация „ Български спорт”, БФПС и Гопет Транс.

Тази година събитието ще бъде по-различно от предходните издания, защото по отношение на епидемиологичната конюнктура по трибуните няма да има родители и близки на децата. Многократният ни първенец в маратонското плуване Петър Стойчев е измежду основните уредници на проявата и показа своите упования преди шампионата.

„ Всички знаем за ограниченията за сигурност и безусловно наложително ще ги спазим в двата спортни дни. За задачата сме обезпечили онлайн предаване от басейна, което ще бъде предавано на тв приемници пред входа на оборудването и също по този начин пред открития басейн. Знам, че всеки родител желае да види детето си по какъв начин плува, само че би трябвало да се съблюдават наредбите на здравните управляващи. Направили сме сериозна организация, с цел да има всеки опция да гледа, само че желая да помоля за схващане и отговорност от хората. Нямаше по какъв начин да не спазим традицията на Замората и ще има шампионат, само че още един път желая да бъде вярно свестен и да има дисциплинираност пред външните монитори.

Много е сложна обстановката за всички, само че това е действителността и би трябвало да бъдем повече от виновни към себе си и близките лица. За страдание от чужбина не чакаме състезатели като всяка година, само че нищо не можем да създадем. Имахме диалози с клубове от Румъния, само че за в този момент и те изчакват да схванат публично дали могат да вземат участие или не. От България досега са 414 плувци. Ще бъде доста мощно 22-ро издание на най-стария плувен шампионат в България за деца”, показа легендата в Петър Стойчев.

В пет възрастови групи ще бъдат разграничени участниците. Момичета и момчета родени 2004/05г, 2006/07г,2008/09г, 2010/ 11г и 2012 и по-малки. Ще се плува в дисциплините – свободен жанр, бруст, тил, бътерфлай, както и 200 метра съчетано. Първите трима състезатели от всяка група и пол ще бъдат наградени с медали, а за най-високи достижения при девойките и момчетата ще има и специфични купи.

Турнирът се организира по разпоредбите на БФПС с електронна измервателна уредба. Началото на надпреварите ще бъде в събота ( 31 октомври) от 09:00 часа, формалното разкриване в същия ден от 16:00 часа. В неделя ( 1 ноември) събитията на басейн „ Спартак” стартират от 09:00 сутринта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР