Тази събота, 14 юли, ще се проведе екорегатата „Чиста Струма“

...
Тази събота, 14 юли, ще се проведе екорегатата „Чиста Струма“
Коментари Харесай

Вижте как ще чистим река Струма този уикенд

Тази събота, 14 юли, ще се организира екорегатата „ Чиста Струма “ - събитие с 8-годишна традиция, чиято цел е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на река Струма в Кресненското дефиле.
Районът се отличава с богата флора и фауна, което го прави желана дестинация за екотуризъм.

И тази година добре пристигнали са всички искащи да се включат в акцията с рафтинг лодки и каяци - уредници, инструктори, другари и фенове на рисковите прекарвания в бързите води.
Организаторите ще дават чували и ръкавици за всички запалянковци, които ще събират боклуци както от лодките, по този начин и от брега.
Сборен пункт ще бъде Адвенчър кемп, директно след втория тунел от Благоевград, а стартът на екорегатата ще бъде даден в 10.00 ч.

Всеки, присъединил се в самодейността, ще бъде награден с гратис рафтинг или каяк втурване, а в края на деня всички участници ще се върнат назад в кемпа, с цел да отпразнуват сполучливата акция с празненство под звездите.
Река Струма е най-подходящата локация за упражняване на рафтинг в България поради своето прииждане, а също и желано място за осъществяване на надпревари по рафтинг и каяк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР