Тази проява на неподправена нетърпимост към другия се провежда по-малко

...
Тази проява на неподправена нетърпимост към другия се провежда по-малко
Коментари Харесай

МВнР остро осъди ”ксенофобското сборище” Луковмарш

Тази демонстрация на неподправена непоносимост към другия се организира по-малко от месец, откакто целият свят отдаде респект към жертвите от Холокоста, се споделя в изказване на външното министерство.

Снощният марш събра в България , която сега е и ръководител на Съвета на Европейския съюз, хора от разнообразни националности, пристигнали тук, с цел да показват ненавист и назадничавост. Това би трябвало да бъде явен сигнал за нас като общество и като европейци, които не са не запомнили страданията, породени от Втората международна война, че не е задоволително единствено да припомняме трагичните събития. Всеки акт на ненавист и възхвала на антисемитската и нацистката идеология е безусловно недопустим, акцентира декларацията на Министерство на външните работи.

Пробуждането на непоносимост към другия, проповядването на назадничавост и гневната приложимост на словото на омразата са опит за разлюляване на демократичните полезности, които отстояваме като народ и като общественост. Затова Министерство на външните работи високо цени напъните на Световния еврейски конгрес и Организацията на евреите в България „ Шалом “ за повишение на публичната осведоменост по тази тематика, както и насърчаването на битката с аргументите за антисемитизма и речта на омразата.

Министерството на външните работи ще продължи да работи в границите на интернационалните организации и в съдействие със своите сътрудници от интернационалната общественост за спазването на правата на индивида, битката с насилието и разпространението на културата на мира, с цел да се трансфорат сборища като „ Луковмарш “ в част от предишното, заключва декларацията.

НА ФОКУС: Възражда ли се нацизмът в Европа? >>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР