Тази програма на Европейския съюз наследява плана Юнкер и ще

...
Тази програма на Европейския съюз наследява плана Юнкер и ще
Коментари Харесай

Българската банка за развитие има намерение да участва в програмата InvestEU

Тази стратегия на Европейския съюз наследява проекта " Юнкер " и ще поддържа частния бранш в европейската стопанска система. Новината беше обявена при отбелязването на 20-aта годишнина на банката.

 © БГНЕС
Като представител на страната, която е притежател на капитала, министърът на стопанската система Емил Караниколов регистрира извънредно положителни финансови резултати на банката. Бизнесът в България е получил заеми в размер на 400 млн. лева през предходната година. Така банката извършва главното си обвързване да усъвършенства икономическия и експортния капацитет на страната.
Емил Караниколов - министър на стопанската система: Като насърчителна финансова институция на ББР е предоставено да ползва схеми и принадлежности за финансиране на обществени вложения, които са приоритет за стопанската система ни.
По новата самодейност " InvestEU " ще бъде събран капитал от 650 милиарда евро за кредитиране на дребни и започващи компании в европейски страни. Банката за възобновяване и развиване финансираше у нас програмата за енергийна успеваемост и е подготвена с насъбрания опит да поддържа извънредно значими за обществото планове и по новата стратегия.
Стоян Мавродиев - основен изпълнителен шеф на Българската банка за развиване: По образеца на сполучливата самодейност за енергоспестяващи ограничения в българските домове банката е подготвена да финансира и стратегия за обществена инфраструктура за създаване на детски градини в страната. Могат да бъдат подкрепени и трансгранични планове, което е значимо за нашите сътрудници от страните кандидат-членки за Европейски Съюз в района.
11 банки-партньори ще употребяват оповестената през днешния ден интернет платформа, с цел да показват свои планове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР