Тази представа е инициирана в период от хиляди години. В

...
Тази представа е инициирана в период от хиляди години. В
Коментари Харесай

Това Е Истинско Чудо За Дома Ви! Нарежете Глава Лук На 4 И Я Поставете В Някой Ъгъл! Резултатът Ще Ви Вземе Акъла!

Тази визия е инициирана в интервал от хиляди години. В античната аюрведична и китайска медицина има доста предписания с лук. Източните лечители са познавали добре неговите мощни лечебни и облекчаващи свойства. Способността на лука за усмиряване признаците на грип, в това число кашлица, конгестия, респираторни инфекции и бронхити, е приета и от Световната здравна организация.

И по този начин, какво ще се случи, в случай че поставите една или няколко глави лук, разрязани на четири в пространствата на вашия дом? Да, за известно време домът ви няма да ухае доста прелестно. И въпреки всичко, миризмата на лук не е чак толкоз неприятна, колкото тази на чесъна, само че въпреки всичко нервира.

Да, допустимо е да ви люти на очите, те да се насълзят и да пророните някоя и друга сълза без мотив.

Но! След време ароматът на лук няма да се усеща толкоз мощно. Освен това, съгласно античните лечители в Индия, суровият лук гълтам микробите от въздуха и предотвратява нахлуването им им в тялото. Тази процедура е доста потребна по време на грипни епидемии, и в случай че вкъщи към този момент има някой, който е със признаци на грип. Срязаният на четири лук ще убие всички неприятни микроби и вируси. Достатъчно е да го поставите вечер, преди да си легнете, с цел да се отбраните.

Защо лукът е толкоз потребен?

Лукът е богат на серни съединения като миризливите цистеинови сулфоксиди. Острия мирис на лук се дължи точно на тези съединения, и те са тези, които насълзяват очите, когато режете лук.

Серните съединения също по този начин са от значително значение за попречване на рак и сърдечни болести. Освен това те покачват имунитета и предотвратяват някои общи заболявания.

Лукът е богат на антиоксиданта кверцетин. Това оказва помощ тялото в битката му със свободните радикали и усъвършенства имунния отговор. Тази информация би трябвало да ви е задоволителна, с цел да превъзмогнете отвращението си /ако има такова/ към аромата на лук и да го ползвате щедро, с цел да предпазите себе си и фамилията си от неприятни заболявания и неразположения.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР