Тази папка, с документите, подписани от Караганева, е в президентството,

...
Тази папка, с документите, подписани от Караганева, е в президентството,
Коментари Харесай

ДКК сезира Кьовеши заради решенията на Караганева

" Тази директория, с документите, подписани от Караганева, е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата. Не знам към този момент кой да осведомявам. Видях, че може да се осведоми и да се пусне до Лаура Кьовеши. Смятам тази директория да отиде и до Европейската прокуратура ", съобщи Каназирева.

На 29 ноември в състав от трима членове Съвета на шефовете освободи Ваня Караганева като изпълнителен шеф на компанията, а това предизвика острата реакция на Министерството на стопанската система и министър Даниела Везиева изиска оставките на тримата членове на съвета, подписали решението.

Според Рая Каназирева министър Везиева не е добре осведомена и ще промени мнението си, когато се запознае с документите.

Междувременно Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров стартира инспекция на дейностите на освободения изпълнителен шеф на ДКК Ваня Караганева. Проверката е обвързвана и с други дейности на висши длъжностни лица от обсега на ЗПКОНПИ. Първоначално ще се пристъпи към условие на всички относими документи от Съвета на шефовете и от Министерство на стопанската система, след което ще бъдат снети пояснения от управителни длъжностни лица. След довеждане докрай на инспекцията, Комисията ще реши изпращането на материалите на прокуратурата, при съществуване на корупционни закононарушения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР