„Тази пандемия се превърна в огромен експеримент за хората и

...
„Тази пандемия се превърна в огромен експеримент за хората и
Коментари Харесай

Отваря се перспектива за ново разбиране какво е работно място, смята архитект

„ Тази пандемия се трансформира в голям опит за хората и за работата от у дома. Повечето промишлености трябваше наложително да одобряват, че работното място е там, където може да се работи. Тази нова идея сподели и доста недостатъци, само че даде опция на хората да се върнат в домовете си, да открият нови домове измежду природата, което е неповторим тренд. Ние се бяхме затворили в тези големи конгломерати, големи градове, пътувахме часове, с цел да достигнем да работното място от 9 до 5 . “ Този коментар направи пред БНР арх. Виктория Илиева, интериорен дизайнер на офис пространства

Ще си възвърне ли офисът остарялата роля след пандемията?

Дизайнерите, инженерите, строителите – всички, свързани с конструирането на физическите пространства би трябвало да се освободят от остарелите разбирания по какъв начин в бъдеще да образуват пространството за своите клиенти, счита проектант Илиева.

Трябва да приемем работното място като гъвкаво пространство, посочи тя. По думите й хората към този момент имат доста по-отворена вероятност за разбирането на това какво е работно място , а това може да бъде и градината.

В момента сме в трансформационен интервал, разясни Виктория Илиева.

Хората сега разрушават работната скица от 9 до 5, отделят време за персоналното си здраве, привикнаха на домашна храна, одобряваме по-човешки сътрудниците си – гледайки ги през Zoom, ние виждаме тяхното персонално пространство . От тази позиция в едно ново работно място би трябвало да има места, където хората да се уединяват, да работят от у дома, може би два дни в седмицата... “, изясни архитектката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР