Тази оставка е поредната и няма да реши нищо, защото

...
Тази оставка е поредната и няма да реши нищо, защото
Коментари Харесай

Нинова: Оставката не решава нищо, изходът е предсрочни избори

Тази оставка е следващата и няма да реши нищо, тъй като тя не отстранява аргументите, за положението, в което се намира страната след 10 години ръководство на Бойко Борисов. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите в Народно събрание по избора на Марияна Николова на поста вицепремиер на мястото на Валери Симеонов.

„Тази коалиция сред ГЕРБ и Оперативна програма е обречена през цялото време. Преди година и половина от тук казахме, че това не е коалиция за политики, а за власт, пари и постове- и времето го сподели. Две години кавги и неустойчивост в ръководството доведоха до неустойчивост в държавата“, уточни Нинова.

„Може ли някой от вас да ни опише най-малко 5 минути от тези 6 часа, през които спорихте през вчерашния ден? Имаше ли диалог за това- по какъв начин минималната пенсия да стане 300 лева, а минималната заплата 1000 лева.“ – обърна се водачът на Българска социалистическа партия към ръководещите – „Едва ли. Имало е кавги за постове, въздействие, власт, пари. Твърдите, че макар свадите, държавното управление има стратегия, която извършва. Вие не си изпълнявате програмата. В нея написа, че няма да вдигате данъци- освен, че вдигате старите, само че измислихте и нови“, продължи тя.

Тази оставка просто сменя един човек с различен. Ще докара ли тази оставка до това- да си оттеглите предлагането за налога върху старите коли, ще намалите ли Данък добавена стойност върху храните и медикаментите? Ще дадете ли пари на младите фамилии, ще скъсате ли с тази модел на политическо-олигархична взаимозависимост, където публични поръчки раздавате не за качество на работа, а за количество на комисионни? Ще скъсате ли с този модел? Не, всичко ще продължи постарому. Ще раждате от ден на ден неустойчивост, неустановеност, не давате вероятност на народа и бъдеще на страната. Има излаз от тази обстановка и той е единствено един – оставка на цялото държавно управление, демократични, правови, конституционни механизми за излизане на страната от това положение и за изход  на народа от тази беднотия и неправда, приключи Корнелия Нинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР