Тази нощ въздушна тревога беше обявена на територията на цяла

...
Тази нощ въздушна тревога беше обявена на територията на цяла
Коментари Харесай

Украинската ПВО свали над 30 ракети и дронове, изстреляни от Русия

Тази нощ въздушна паника беше оповестена на територията на цяла Украйна. Официални лица в столицата Киев обявиха, че противовъздушната защита е свалила повече от 30 ракети и дронове, изстреляни от Русия.
Киевските военни управляващи написаха в Телеграм, че Русия е изстреляла по едно и също време дронове и крилати ракети.

Кметът на столицата Виталий Кличко, който по-рано заяви за две обособени талази от офанзиви, заяви, че не е имало позвънявания до избавителни служби.
Русия удостовери публично, че нейните военни са умъртвили повече от 50 проукраински бойци при нападенията от украинска територия в граничната съветска Белгородска област. Унищожени са били също по този начин военно съоръжение и бронирана техника, съгласно публична информация от Москва.

Тази нощ няколко украински дрона са били свалени край съветския град Курск. В локални канали в Телеграм малко преди този момент се появиха информации за гърмежи край железопътната линия и в региона на близкото летище.
Междувременно в късното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски разяснява гибелта на две дами и 9-годишно дете при съветски обстрел в Киев. Те пробвали да се скрият в бомбоубежище, само че вратата била затворена.

Зеленски беше безапелационен, че в случай че локалните управляващи не извършват отговорностите си за обезпечаване достъп на хората до укритията, отговорните би трябвало да бъдат привлечени под отговорност.

Украинският държавен глава разяснява и срещата на Европейската политическа общественост в Молдова, с присъединяване на над 40 европейски водачи, на която изиска от западните си съдружници изясненост за бъдещето на страната му в НАТО и Европейския съюз.

" Готвим нови отбранителни решения за Украйна. Това се отнася и до противовъздушната защита, и до авиацията, и до нашето напредване на терен. Подготвяме действително политическо наличие за срещата на НАТО във Вилнюс, както и пакет от гаранции за сигурност за нашата страна по пътя ѝ към НАТО. Готвим среща на върха за реализиране на мир на основата на украинската формула. "
Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР