Тази нощ в САЩ бяха раздадени 74-ите награди Еми –

...
Тази нощ в САЩ бяха раздадени 74-ите награди Еми –
Коментари Харесай

`Игра на калмари` влезе с историческа победа в наградите `Еми`. Кои са останалите победители на вечерта

Тази нощ в Съединени американски щати бяха раздадени 74-ите награди " Еми " – най-престижните телевизионни оценки в света, с които се означават достиженията на основателите на сериали, тв филми и стратегии.

И тази година най-вече статуетки прибра известната телевизионна мрежа HBO. Тя бе отличена с цели 12 награди в най-важните категории. В съпоставяне с нея единствено с четири награди си потегли най-големият ѝ съперник – " Нетфликс ".



Водещ бе Кенан Томпсън, който откри церемонията с отдаване на респект към малкия екран с музикален номер, отдаден на известни песни от сериали като " Приятели ", " Бандата на Брейди " и " Игра на тронове ". Същевременно той омаловажи ТikTok, наричайки приложението " дребна отвесна телевизия “.

Първото отличие на тазгодишната гала бе присъдено на Майкъл Кийтън за ролята му в " Абстиненция ". Наградата му бе връчена от сензационната американската тв водеща Опра Уинфри.



Брет Голдщайн от " Тед Ласо " завоюва премията за поддържащ артист в комедиен сериал, а Матю Макфейдън от " Наследници " и Джулия Гарнър от " Озарк " бяха удостоени с оценките за поддържащи артисти в трагични поредици. Аманда Сейфрид завоюва премията за най-хубава актриса в минисериал за присъединяване си в " Отпадането ".

Шерил Лий Ралф изправи публиката в залата на крайници, като одобри премията за най-хубава поддържаща актриса в комедиен сериал за " Начално учебно заведение Абот " с къса, само че възторжена ария.



Големите спечелили след тричасовото шоу са три: шлагерът " Тед Ласо " на Apple TV+ сграбчи оценката за най-хубав комедиен сериал, за най-хубав лимитиран подобен беше посочен " Белият лотос " на HBO Max, а за най-хубава трагична поредност – " Наследници " на HBO Max.

" Наследници " завоюва три оценки в главната стратегия, а " Белият лотос " - цели пет. Към това могат да се прибавят премиите на Зендая за " Еуфория " и на Джийн Смарт за " Хитринки ", с които продукциите на HBO Max изцяло взеха фокуса на тазгодишната гала.



На нея беше записана и историческа победа – за пръв път премията за най-хубав артист в основна роля отиде при човек, който не приказва британски. Това е южнокореецът Ли Джънг-дже, който играе в хитовия сериал " Игра на калмари ". Той стана първият азиатец, спечелил " Еми " за артист в трагичен сериал. Освен за артист в основна роля, сериалът взе още няколко награди, в това число за най-хубава постановка.

" Благодаря, че сподели по този начин изобретателно на екран проблемите, пред които всички се изправяме в живота си ", обърна се той към основателя на сериала Хуанг Донг-хьок, спечелил режисьорската премия " Еми " за трагичен сериал. На корейски език Лий благодари на публиката в родината си. Зад кулисите Хуанг сподели, че това е " огромен миг за нас ", а Лий уточни, че чака премиите да отворят вратите и пред други корейски артисти.

За разлика от премиите " Оскар ", където един филм може да бъде номиниран единствено в една година, при сериалите всеки нов сезон, излязъл през годината, може да донесе номинация на програмата или на актьорите в нея. По тази причина някои от миналогодишните спечелили отново си потеглиха със статуетки. Сред тези, които още веднъж бяха наградени, са хубавицата Зендая, Джулия Гарнър и Джейсън Судейкис.

Церемонията в понеделник означи връщането към естественото, откакто рецесията с COVID-19 принуди продуцентите да проявят творчество с дистанционни издания през 2020 година и 2021 година Шоуто в Лос Анджелис е и първата огромна холивудска гала по връчването на награди след тазгодишните " Оскари ".

   

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР