Тази нощ в Киев се проведесреща между украинския президент Володимир

...
Тази нощ в Киев се проведесреща между украинския президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски на нощна среща с Блинкън и Остин

Тази нощ в Киев се проведесреща сред украинския президент Володимир Зеленски, държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и американския министър на защитата Лойд Остин, заяви канцеларията на украинския президент, представена от Франс прес.

" Американците в този момент са в Киев. В този миг те водят полемика с президента ", уточни в изказване, публикувано в юТюб, съветникът на украинския президент Олексий Арестович.

Това е първата среща сред Зеленски и представители на американското държавно управление от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Срещата беше доказана от съветника на президента Алексий Арестович в изявление по украинската телевизия, заяви АП.

Тя идва в миг, когато Украйна притисна Запада за по-мощни оръжия против съветската акция в региона на Донбас в Източна Украйна.

" Да, те се срещнаха с президента. Да се ​​надяваме, че ще се реши нещо за по-нататъшна помощ ", сподели Арестович в изявление по украинската телевизия.

Зеленски съобщи през вчерашния ден, че търси от американците гаранции - както във връзка с оръжията, по този начин и в гаранциите за сигурност.

" Днес не можете да дойдете при нас с празни ръце и ние чакаме не просто дарове или някакви торти, ние чакаме съответни неща и съответни оръжия ", сподели той.

Засега не са се появили никакви публични детайлности и фотоси от строго засекретената среща.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР